SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Marknadens bästa stångstål

Har blivit ännu grönare
Nu har UGIMA®-X-kvaliteten fått en anmärkningsvärd grön uppgradering. Namnet är Green Steel Stainless+, och det första partiet av UGIMA®-X-produkter finns nu exklusivt hos Damstahl.

Miljöfördelarna med Green Steel Stainless+ material är självklara. Kvaliteten UGIMA®-X 4404 Green Steel Stainless+ ser till att du som kund får stångstål som består av minst 95 % återvunnet stål. Det innebär att CO2-utsläppen från ditt inköpta material minskar med avsevärda 60 % tack vare det betydligt lägre behovet av nya råvaror.

Henrik Ørskov, CPO & Supply Chain Director på Damstahl, förklarar: "Med Green Steel Stainless+ i den välkända UGIMA®-X-kvaliteten uppnår vi under 1 ton CO2-utsläpp per producerat ton Green Steel Stainless+. Siffrorna talar för sig själv och mig veterligen finns det inga andra på stångstålsmarknaden som kan matcha detta."

Förutom den uppenbara miljöfördelen med materialets höga skrotinnehåll och därmed en avsevärd minskning av CO2-avtrycket, erbjuder Green Steel Stainless+ material också exakt samma fördelar som resten av UGIMA-X-serien. Detta inkluderar ökad produktivitet med +10-20% och förbättrad verktygslivslängd med 25-50%.

Henrik Ørskov tillägger: "Ugitechs kontinuerliga fokus på innovation och optimering hjälper våra kunder att spara både tid och pengar. Därför är det ett nöje att se hur vi i nära samarbete med Ugitech nu kan erbjuda en produkt där hållbarhet och ekonomiskt ansvar går hand i hand"

Som kund hos Damstahl har du nu möjlighet att vara bland de första att få Green Steel Stainless+ produkter.

Kontakta din Damstahl-representant eller vår försäljningsavdelning om du vill veta mer om Green Steel Stainless+.
Kontaktinformation
Postadress
Cylinder­gatan 2
21241 Malmö
Besöksadress
Cylinder­gatan 2
21241 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556207-8534
Grundat: 1981
Anställda: 40
Damstahl är ett familjeägt företag med drygt 300 medarbetare, och vi är stolta över de mervärden som vi kan bidra med till er verksamhet.

Rostfritt stål är bara rostfritt stål. Eller? När ni väljer Damstahl som er affärspartner kommer ni snabbt att uppleva att mycket mer står på spel. Ni går in i en personlig relation där vi bidrar till hela er värdekedja genom innovativ kunskap, rådgivning, logistik, en rad digitala lösningar, hållbara lösningar etc.

Vi levererar de kvaliteter och dimensioner som uppfyller just era behov.
Vi driver vår verksamhet så att den har så liten miljöpåverkan som möjligt.
Vi tillhandahåller ett flexibelt fjärrlager med snabba leveranser.
Vi delar med oss av vår kunskap om rostfritt stål genom rådgivning, analyser, utbildning etc.
Vi vill vara ert förstahandsval som partner i rostfritt stål-branschen.

Varmt välkommen till Damstahl!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – OHSAS 18001 – SS-EN ISO 9001

Kontakter

Martin Hed
Digital stainless steel
0736 - 20 01 91
Oscar Mellbourn
Marknadskommunikatör
0730 - 39 01 75
Mikael Liwgren
Teamleader Sales
0722 - 18 21 18

Filmer

Co2-kalkylator - beräkna din påverkan på miljön

Co2-kalkylator - beräkna din påverkan på miljön
Återvinning av rostfritt stål

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta