SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ljusdesign i hotellmiljöer

Skapa en trivsam atmosfär med hotellbelysning
Hotellbelysning spelar en central roll i att skapa en välkomnande och trivsam atmosfär för gästerna. Genom att använda rätt belysning kan hotell inte bara förbättra gästernas upplevelse utan även effektivisera olika funktionella områden inom hotellet. Här följer en översikt av vad som kännetecknar hotellbelysning och några viktiga aspekter att tänka på.

Vad kännetecknar hotellbelysning?


Hotellbelysning handlar om att skapa en balanserad och anpassningsbar ljusmiljö som passar både funktionella och estetiska behov. Det inkluderar allt från allmänbelysning och accentbelysning till dekorativ belysning, alla med syfte att förhöja gästernas upplevelse och hotellets inredning. Ett framgångsrikt ljuskoncept för hotell ska kunna variera mellan olika områden som reception, lobby, restaurang och hotellrum för att möta olika behov och stämningar under dygnet.

Reception och lobby


Receptionen och lobbyn är de första områdena gästerna möter och bör därför ha en välplanerad belysning. Här är det viktigt med både allmänbelysning för att ge en bra överblick och accentbelysning för att framhäva arkitektoniska detaljer och dekorationer. Dimmerfunktioner kan vara användbara för att justera ljusintensiteten beroende på tid på dagen och skapa rätt atmosfär för varje tillfälle.

Restaurangbelysning


I hotellets restaurang är belysningen avgörande för att skapa en inbjudande och avslappnad miljö. Här används ofta en kombination av varmt och mjukt ljus för att skapa en behaglig stämning. Pendellampor eller spotlights över borden kan vara effektiva, medan bakgrundsbelysning kan bidra till en mer intim atmosfär. Det är viktigt att undvika för starkt ljus som kan blända gästerna.

Hotellrum


Belysningen i hotellrummen bör vara flexibel och funktionell, anpassad för både arbete och avkoppling. Sänglampor och skrivbordslampor är viktiga för att ge tillräckligt med ljus för läsning och arbete. Dolda LED-lister och riktbara spotlights kan användas för att skapa en behaglig atmosfär och framhäva inredningsdetaljer. God spegelbelysning i badrummen är också avgörande för gästernas bekvämlighet.

Energi och hållbarhet


En annan viktig aspekt av hotellbelysning är energieffektivitet. Genom att använda LED-lampor och integrera rörelsesensorer i gemensamma utrymmen kan hotellen minska sina driftskostnader och samtidigt främja hållbarhet. Energieffektiva belysningslösningar bidrar också till att minska hotellets koldioxidavtryck och stödja miljövänliga initiativ.

Belysningsprodukter och design med Stockholms Ljusbutik


Att välja rätt belysningsprodukter är avgörande för att uppnå den önskade effekten i olika delar av hotellet. Exempel på populära belysningslösningar inkluderar spotlights, LED-lister, och pendellampor som kan anpassas efter hotellets design och behov. Professionell ljusplanering och skräddarsydda belysningskoncept kan hjälpa till att förverkliga hotellets vision och skapa en unik gästupplevelse.
Genom att noggrant planera och integrera dessa belysningslösningar kan Stockholms Ljusbutik breda sortiment av belysning hjälpa hotell att skapa miljöer som inte bara ser bra ut utan också fungerar optimalt för både gäster och personal. Kontakta Stockholm Ljusbutik ifall ni behöver hjälp med er belysning, inom hotell eller andra områden.
Kontaktinformation

Stockholms Ljusbutik (Formatic AB)

Postadress
Fleming­gatan 17
11226 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5565842738
Grundat: 2003
Anställda: Ej angivet
Vi är familjeföretaget som brinner för belysning, lampor och inredning sedan vi grundades år 2003. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande trender och nya designers och kan erbjuda mängder av alternativ från välkända leverantörer. Hos oss hittar du allt från lysrörslampan till den pampiga ljuskronan.

Kontakter

Kundtjänst
086542900

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj