SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LG rekryterar ny säljchef

För att stärka nordisk närvaro inom klimatlösningar
LG Electronics (LG), en global aktör inom energilösningar och värmepumpar, meddelar idag att de har rekryterat Mattias Nordman som ny Air Solutions Sales Leader med ansvar för Norden. Rekryteringen är ett led i bolagets strategi att erbjuda hållbara och energieffektiva lösningar, där bland annat den nyligen lanserade THERMA V-serien av värmepumpar ingår.

Nordman har med sig gedigen erfarenhet från grossist- samt distributörsleden och kommer att ansvara för att leda och utveckla LG:s närvaro i säljkanalerna och öka kännedomen om bolagets klimatlösningar. Med sitt breda nätverk och djupa förståelse för marknadens behov och utmaningar är Mattias väl rustad att ta företagets tillväxtambitioner till nya höjder.

“Jag är oerhört glad över att få vara en del av LG, en av världens största producenter av inomhusklimatlösningar. Marknaden för värmepumpar befinner sig i en spännande förändringsfas där fler och fler konsumenter inser fördelarna med klimatsmarta och hållbara lösningar. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet på LG såväl som våra återförsäljare för att nå våra mål och erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar”, säger Mattias Nordman.

“Vi är väldigt glada att välkomna Mattias Nordman till LG. Hans erfarenhet och ledarskap kommer vara avgörande för vår fortsatta framgång, och vi ser fram emot att tillsammans utrusta fler svenska hem med våra värmepumpar”, säger Sanghee Park, President, LG Electronics Nordic AB.

Med fokus på hållbarhet och innovation erbjuder LG produkter och tjänster som inte bara bidrar till minskade energikostnader för sina kunder, utan även hjälper till att minska koldioxidavtrycket. Som ett steg i detta grundade LG tillsammans med europeiska universitet European Consortium for Advanced Heat Pump Research (ECAHR) för att nå målen om minskad energiförbrukning och högre verkningsgrad även vid låga temperaturer. Rekryteringen av Nordman är ett viktigt steg i bolagets ökade närvaro i Sverige, där målet är att bli en ledande aktör.

LG:s nordiska satsning på värmepumpar tar avstamp i Sverige med serien THERMA V, som är utvecklade för och framgångsrikt testade i Luleå under vintern 2023/24. Enheterna bygger på köldmediet R290 (propan) som bidrar till växthuseffekten i betydligt lägre grad¹ än traditionella gaser.

¹GWP (Global Warming Potential) anger gasens påverkan på den globala uppvärmningen och växthuseffekten. R32 har GWP-värde 657, R290 har GWP-värde 3.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta