SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LG på IFA 2024

Ett smartare smart hem
IFA-mässan i Berlin för med sig många nyheter för en enklare och smartare vardag under ”Experience, Affectionate Intelligence”-flagg.

– LG Electronics (LG) bjuder in till höstens stora europeiska konsumentelektronikevent IFA 2024 med nyheter för hemmet, som nya tvättmaskiner, dammsugare och värmepumpar i THERMA V-serien. I fokus står det uppkopplade smarta hemmet, där även LG:s ThinQ-ekosystem får en ny smart hubb, ThinQ ON AI.

Smarta hem-hubben ThinQ ON AI
I jakten på ett ”Zero Labor Home” har LG utvecklat en ny ThinQ-hubb för det smarta hemmet vid namn ThinQ ON AI, med målet att göra styrning och automatisering av uppkopplade enheter enklare och mänskligare än förut. Den nya hubben tillåter röststyrning, skapande av rutiner och övervakar på egen hand de tusentals Matter- och Homey-enheter som stöds.

LG ThinQ ON följer ett stilrent och enkelt formspråk, där produkten går i färgerna grått och vitt för att på bästa sätt smälta in i moderna hem.

Energieffektiva vitvaror
Med EU:s mål att bli koldioxidneutralt år 2050 i åtanke lägger LG stort fokus på energieffektiva vitvaror under IFA. Till köket visas kyl/frysar som förutom att vara maximalt effektiva också är tystare än någonsin förut, med en ljudnivå på endast 29 dB. Nya side-by-side-modeller med systemet Craft Ice, som producerar stora, klara isbollar perfekta för cocktails, visas också upp.

Andra nyheter för köket inkluderar en ny InstaView-ugn som spetsar matlagningen med AI och totalt 80 automatiska tillredningslägen och Gourmet AI. Det senare känner med hjälp av ugnens inbyggda kamera av vilken typ av mat som tillagas och väljer därefter rätt läge och tillagningstid – och låter användare hålla ett öga på maten utan att fysiskt befinna sig vid ugnen.

Nya tvättmaskiner och torktumlare: AI Direct Drive 2.0 och husdjursprogram
På plats i Berlin visas också nya tvättmaskiner, där den största produktnyheten i den nya serien är en maskin med kapacitet på upp till 16 kilo. Förutom smarta Direct Drive-motorer förses de nya modellerna också med nya program speciellt anpassade för att avlägsna husdjurslukt under namnet Pet Care. Även ett nytt Microplastic Care-program tillkommer för att minska utsläpp av mikroplaster, likaså systemet ezDispense som automatiskt doserar tvättmedel.

Bekant sedan tidigare är teknikerna Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD) 2.0 och 6Motion, som samverkar för att anpassa varje tvättcykel efter rådande mängd tvätt. Det i sin tur minskar slitaget på kläderna, medan Direct Drive integrerar motorn direkt i trumman snarare än att driva den med en rem – vilket borgar för lång livslängd för själva maskinen.

CordZero All-in-One Tower Combi: Skaftdammsugare och robotdammsugare i samma docka
Under IFA visar LG upp en lösning för att göra den dagliga städningen enklare än förut, i form av CordZero All-in-One Tower Combi. Som namnet antyder kombinerar den verktygen som behövs för daglig städning till en enhet, närmare bestämt skaftdammsugaren CordZero A9X och robotdammsugaren CordZero R5.

De båda enheterna tar enkelt plats i tornet, som också fungerar som en dockningsstation för tömning, laddning och rengöring av moppen på CordZero R5. Även dammbehållaren på skaftdammsugaren CordZero A9X töms automatiskt av dockan – som förutom att ladda de båda enheterna också utgör en diskret och centraliserad plats för hemmets kanske viktigaste städredskap.

LG THERMA V: Värmepumpar för nordiskt klimat med R290-köldmedium
Den sverigekända värmepumpsserien THERMA V premiärvisas officiellt för europeisk publik i Berlin. Enheterna har redan under vintern 2023/24 med framgång hårdtestats i Luleå för att säkerställa att de är redo för utmaningarna i det nordiska klimatet.

THERMA V-serien använder sig uteslutande av köldmediet R290 (propan), har energiklass A+++ och erbjuder effektiv uppvärmning i yttertemperaturer ned till -28 °C. Enheterna är tillgängliga i utföranden om 12, 14 och 16 kW och säljs i en monoblock-formfaktor för enkel installation i svenska villor.

IFA 2024 går av stapeln 6–10 september, där LG:s nyheter kan beskådas i företagets monter i Messe Berlins Hall 18.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål