SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lanserar Zeppelinskolan

För att motverka bristen på mekaniker
Professionals Nord och Zeppelin är stolta över att tillkännage lanseringen av Zeppelinskolan, en omfattande rekrytering och utbildningssatsning som syftar till att utbilda nya mekaniker på bara 16 veckor.

Detta initiativ är ett svar på den akuta bristen på mekaniker, där Transportföretagens rapport visar att cirka 6000 mekaniker saknas nationellt, med förvärrade prognoser framöver.

Professionals Nord, en ledande aktör inom rekrytering och personalutveckling, har tillsammans med Zeppelin, en framstående leverantör i Sverige av Cat-maskiner (från Caterpillar Inc.) och tjänster inom bygg- och gruvindustrin, utvecklat ett utbildningsprogram som inte bara erbjuder teoretisk och praktisk utbildning, utan inkluderar också förmåner som studielön och betalt boende under utbildningsperioden. Zeppelinskolan är ett initiativ som visar på Zeppelins starka engagemang i att skapa en hållbar framtid för branschen.

"Vi är oerhört stolta över vårt samarbete med Zeppelin," säger Elin Rubin, VD för Professionals Nord. "Zeppelinskolan är ett banbrytande steg mot att lösa den akuta mekanikerbristen och att säkra en stabil och kvalificerad arbetsstyrka för framtiden. Detta initiativ kommer att ge individer en fantastisk möjlighet att utbilda sig till mekaniker, vilket är ett yrke med hög efterfrågan och stora möjligheter."

"På Zeppelin är vi övertygade om att investeringar i utbildning och kompetensutveckling är avgörande för att möta framtidens utmaningar," säger Samuel Hagenlöv, CRC Manager på Zeppelin.

"Zeppelinskolan representerar vårt åtagande att inte bara tillhandahålla toppmoderna maskiner och tjänster, utan också att bidra till att bygga en starkare och mer hållbar arbetskraft inom vår bransch."

Zeppelinskolan kommer att tillföra välbehövlig kompetens till marknaden, vilket är avgörande för att stödja och utveckla den lokala infrastrukturen och industrin. Genom att utbilda nya mekaniker säkerställs att branschen har tillgång till kvalificerade yrkespersoner som kan möta de tekniska utmaningar som framtiden bär med sig. Dessutom erbjuder initiativet individer en stabil karriärväg inom en dynamisk och växande industri, med möjligheten att få betald utbildning och en garanterad heltidsanställning med uppdrag mot Zeppelin efter avslutad utbildning.

Programmet omfattar både teoretisk och praktisk utbildning, som täcker allt från grundläggande verktygskunskap, till moderna motor- och hydraulsystem och teknisk engelska. Deltagarna till utbildningen kommer rekryteras utifrån en gedigen rekryteringsprocess där drivna och motiverade karriärsbytare väljs ut för att ingå i satsningen. Ansökningsperioden för programmet är öppen och utbildningen startar i gång i oktober 2024.

Läs mer om programmet här

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Vad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sigFem nya medlemmar
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information