SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lanserar nästa genera­tions spektrofotometer

Axalta Irus Scan för kunder i lackeringsbranschen
Tack vare innovation kan kunderna förbättra sin produktivitet, optimera sin verksamhet och minska sitt spill, samtidigt som de levererar exakta kulörmatchningar.

Axalta (NYSE: AXTA), ett ledande globalt lackföretag, har lanserat Axalta Irus Scan, som är den senaste spektrofotometern för kunder i lackeringsbranschen. Den här nya tekniken mäter med precision ett fordons kulör för att ge exakta kulörmatchningar med vatten- och lösningsmedelsburna baslacker. Axalta Irus Scan ingår nu som första steg i Axalta Irus, den enkla digitala kulörhanteringsprocessen i tre steg: skanna – hitta – mixa.

Axalta Irus Scan utnyttjar en patenterad omvänd vinkel för att detektera effektpigment med nyansväxling, vilket ger en mer exakt avläsning av populära akromatiska effektkulörer. Dessutom är det den första spektrofotometern med inbyggda funktioner för glansmätning, vilket garanterar korrekt förbehandling av ytorna och användning av klarlacker. Den högupplösta RGB-kameran mäter färgglitter och är kopplad till Axaltas system för kulöravläsning. Detta använder i sin tur en egenutvecklad algoritm för att ge den bästa kulörmatchningen för det fordon som ska repareras, utifrån den nyligen uppdaterade databasen med över två miljoner kulörrecept. Därmed försvinner tidsåtgången för kulörmatchning, vilket gör att fler fordon kan hanteras snabbare och effektivare.

”Vi är mycket stolta över Axalta Irus Scan och ser fram emot att presentera produkten för marknaden”, säger Troy Weaver, som är chef för Global Refinish på Axalta. ”Den här nya tekniken har utformats med fokus på lackeraren, eftersom den utnyttjar nästa generations RGB-kamera och ett egenutvecklat system för kulöravläsning, som matar ut ett exakt kulörrecept för det fordon som repareras. Axalta Irus Scan innebär en ytterligare förbättring av den digitala kulörhanteringsprocessen Axalta Irus. Det är till stor nytta för våra verkstadskunder i fråga om produktivitet, noggrannhet och hållbarhet.

Axalta Irus Scan har ett användarvänligt gränssnitt med realtidsvisning av RGB-kamerans bild, och det krävs ingen högre lackerarkompetens för att använda systemet. Resultatet är att arbetet optimeras och produktiviteten förbättras i sprutboxen. Axalta Irus Scan ger exakta avläsningar av kulör, glitterverkan och effekter, vilket minskar både behovet av provsprutning för att kontrollera kulören och risken att behöva göra om jobbet på grund av fel kulörmatchning. Alltså minskar även spillet, och verksamhetens hållbarhet ökar. Allt detta bidrar till att göra Axalta Irus Scan till en branschledande innovation inom spektrofotometrar för refinish-marknaden.

Mer information om Axalta Irus Scan finns på www.refinish.axalta.eu/irus-scan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål