SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lanserar hållbara och effektiva värmelösningar

LG lanserar högeffektiva värmepumpar med R290
LG Electronics (LG) tillkännager lanseringen av högeffektiva¹ värmepumpar speciellt lämpade för den svenska marknaden med dess kalla vintrar. Den nya THERMA V-serien nyttjar uteslutande det avsevärt miljövänligare² kylmediet R290 (propan) där samtliga tre lanseringsmodeller har miljöklassningen A+++, vilket hjälper enheterna sänka konsumenters kostnader för uppvärmning och varmvatten även vid sträng kyla.

Inledningsvis kommer tre THERMA V-modeller bli tillgängliga under sommaren 2024 för svenska konsumenter som önskar ställa om till en miljövänligare och mer energieffektiv uppvärmning. En diskret design gör att utedelen smälter in vid alla typer av husfasader.

”Värmepumparna i THERMA V-serien låter sig normalt installeras på under en arbetsdag, vilket minimerar arbetskostnaderna relaterade till installationen av en ny värmekälla. Att de därtill fungerar ned till -28 °C, något vi testat under vintern 2023/24 med två hushåll i Luleå, gör att vi vågar hävda att vi har en inomhuskomfortlösning i toppklass”, säger Gustav Engdahl, teknisk säljare för värmepumpar på LG. ”Rent designmässigt ligger vi också i framkant, där vår erfarenhet som en av världens stora tillverkare av värmepumpar har gett oss know-how på utvecklingssidan som få kan drömma om.” Dessutom är THERMA V-pumparna väldigt tysta i drift.”

Värmepumparna tar också plats i ett av marknadens mest omfattande ekosystem av enheter för smarta hemmet. Med hjälp av appen LG ThinQ kan användare inte styra enbart THERMA V-enheter – utan också andra LG-enheter som TV-apparater, tvättmaskiner och kylskåp. Även tusentals enheter från tredjepartstillverkare som kommunicerar över Matter kan styras med ThinQ – vilket eliminerar behovet av en specifik app enbart för att styra värmen.

De nya modellerna i THERMA V-serien erbjuds till en början i utföranden om 12, 14 och 16 kW, samtliga kapabla till att producera varmvatten och värme vid utetemperatorer om -28 – +35 °C. Utedelarna erbjuds därtill i utföranden för installation i fastigheter med strömförsörjning med en- (230 V) såväl som trefas (400 V). De passar konsumenter som ämnar uppgradera sin existerande värmelösning lika väl som nybyggen.

¹Baserat på faktiska tester 2023-2024 vintertid i norra Sverige.
²GWP (Global Warming Potential) anger gasens påverkan på den globala uppvärmningen och växthuseffekten. R32 har GWP-värde 657, R290 har GWP-värde 3.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta