SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Låt oss presentera GC1230

Den nya standarden inom vändbar stålfräsning
En sort som sticker ut både vad gäller eggseghet och slitstyrka

Sandvik Coromant, den globala ledaren inom skärande bearbetning är stolta över att presentera GC1230, en ny sort för vändskärsfräsning. GC1230 har tagits fram för höga spånavverkningshastigheter i stabila förhållanden och har stor potential att bli din nya favoritlösning för stålfräsning.

Det händer inte ofta att man lyckas ta fram en sort som imponerar både vad gäller eggseghet och slitstyrka. Detta är dock precis vad man har lyckats med när det gäller den nya stålfräsningssorten GC1230 framtagen med Zertivo®-beläggningsteknik. ”GC1230 har en banbrytande beläggningsinnovation som levererar exceptionella prestanda med säkerhet, förutsägbarhet och hållbarhet. Den är första val för stålfräsningsapplikationer”, säger Wayne Mayson, Global Product Application Manager för sorter hos Sandvik Coromant.

Wayne Mayson fortsätter: ”Denna nya innovativa sort med PVD (fysikalisk ångdeponering) för stålfräsning består av en nanoflerskiktsbeläggning med TiAlN + TiSiN med förbättrad vidhäftning – en beläggningsteknik som har förbättrat prestanda i alla riktningar. Kort sagt är den starkare under längre tid, oavsett om den används i våta eller torra stålfräsningsapplikationer.”

GC1230 briljerar på alla plan, oavsett om du är ute efter att förlänga verktygslivslängden, öka produktiviteten eller introducera en mer hållbar fräsningsstrategi. Den nya beläggningen på GC1230 bidrar med en oslagbar eggseghet, vilket resulterar i en betydligt längre verktygslivslängd, vilket innebär fler detaljer per egg. Tack vare dess mycket varmhållfasta egenskaper kan du maximera skärhastigheten för att uppnå höga spånavverkningshastigheter och öka produktiviteten genom att reducera bearbetnings- och cykeltiden. Dess enastående prestanda under torr bearbetning gör den till ett hållbart alternativ till metoder med skärvätska, vilket bidrar till en mer miljövänlig fräsning.

Omfattande tester som har utförts med den befintliga sorten GC1130 och den nya sorten GC1230 har visat den senares överlägsna styrkor och mångsidighet – den briljerar på alla plan. Den nya sorten bygger vidare på framgångarna med sorten GC1130 men täcker in flera applikationer tack vare ökad seghet och slitstyrka vid ännu högre skärdata. Eggsäkerheten hos GC1230 sticker ut, men varmhållfasthet, grop- och slitstyrka, samt verktygslivslängd i både P1- och P2-material är också överlägsna föregångaren.

GC1230 har optimerats för lätt grovbearbetning och finbearbetning, och är perfekt för en mängd olika applikationer, från allmänna till mer utmanande uppgifter såsom planfräsning, komplexa verktygsvägar och djupa hålrum, i både våta och torra förhållanden. Den passar alla branschsegment och diverse komponentdetaljer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd