SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kyndryl öppnar nytt kontor

På Epicenter i centrala Stockholm
Satsar på innovativt samarbete för att hjälpa nordiska kunder att modernisera sin IT-infrastruktur och locka fler att arbeta med AI, mainframe och cybersäkerhet.

Med 100 kunder och partners på plats på Epicenter meddelade Kyndryl, en av världens största IT-leverantörer, det nya kontoret som öppnat. Det ligger i de mest centrala delarna av Stockholm och är en del i Kyndryls strategi för att skapa digital innovation och modernisering av IT-infrastruktur i Norden. Tillhörigheten och medlemskapet hos Epicenter, Nordens första digitala innovationshus, är tongivande i var Kyndryl är på väg.

Innovation är i allt högre grad beroende av nätverkande och samarbete. Kyndryls närvaro på Epicenter återspeglar företagets förmåga att samarbeta med olika branscher, med olika partners samt med olika typer av företag för att modernisera IT miljöer, implementera ny teknik och utveckla IT-talanger.

- Kyndryl är ett lokalt och globalt företag och vi har global expertis och kunnande som vi kan ta till Norden för att stärka den digitala transformationen här. Vi ser det som en stor möjlighet för nordiska talanger att samarbeta, utveckla nya färdigheter och engagera sig i världens mest komplexa IT-utmaningar, säger Beda Grahn, vd för Kyndryl i Norden.

Epicenter är en modern, grön och innovativ hubb. Här möts scaleups, IT-bolag och företag för att samarbeta och utveckla ny teknik och nya affärer. Epicenter lockar till sig de främsta IT-talangerna och främjar tillväxten i hela Stockholmsregionen.

- Vi är mycket glada att välkomna Kyndryl, som första storbolag inom tech, hit till Epicenter. Med Kyndryl som nya medlemmar hoppas vi kunna tillföra vår kunskap och förmåga inom innovation som skapar strategisk och långsiktig tillväxt för Kyndryl och deras kunder, säger Patrick Mesterton, medgrundare och vd för Epicenter Stockholm.

Ett av de unika fokusområdena för Kyndryl är modernisering av mainframe, som är ett viktigt teknikområde för många av de största svenska bolagen idag, främst inom bank och finans och tillverkande industri. Enligt undersökningen Kyndryl's 2024 State of Mainframe Modernization Survey anser 89% av respondenterna att mainframeteknik är viktigt. 96% av de intervjuade migrerar i genomsnitt 36% av sina arbetsbelastningar för att utnyttja fördelarna med både mainframe och moln. Det är ett krav för att kunna använda all data och bygga AI-lösningar. Kyndryl har djup expertis inom detta område för att stödja dessa komplexa moderniseringsprojekt med teknik, processer och certifierade experter.

På Epicenter kommer Kyndryl även att arbeta med företagets praktikprogram för cybersäkerhet och fokusera på att utbilda och rekrytera unga IT-talanger inom olika IT-områden, inklusive mainframeteknik, där kompetensbristen är stor, enligt undersökningen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-10
LG på IFA 2024
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs