SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kom och träffa Scantruck AB

På Entreprenad Live i Skåne
Scantruck som är generalagent för Manitou, SENNEBOGEN, Weycor, PB Platforms, Platform Basket och Geismar är taggade inför höstens alla aktiviteter. Först ut är Entreprenad Live som arrangeras på Ring Knutstorp i Skåne 5-7 september.

Motorbanan Ring Knutstorp ligger på södersidan av det natursköna Söderåsen i Skåne och är sedan många år tillbaka arenan för Entreprenad Live vartannat år. Då Scantruck upplever att det är mycket på gång i regionen Skåne upp till Göteborg, så känns det helt rätt att vara på plats och visa upp sitt stora utbud av maskiner lämpliga inte bara för anläggningsbranschen utan även inom såväl bygg som lantbruk.

Scantruck AB kommer att representeras av säljaren Alexander Martinsson som utgår ifrån Malmö, samt Alexander Olofsson som arbetar på Olofsson i Syd som är återförsäljare i Blekinge. Dessutom kommer Anker Lemvig som arbetar som VD på Scantruck AB att finnas på plats i monter 615. De riktiga dragplåstren är dock i vanlig ordning maskinerna där de lyckats samla ihop en riktigt intressant ”femma” för att använda hockeytermer.

Vi börjar med katten bland hermelinerna, nämligen Weycor AR420 som sticker ut från de övriga då den inte är en Manitou. Detta är en tysktillverkad midjestyrd hjullastare med en vikt på 5300kg och en tipplast på hela 4ton. Den drivs av en 75hk Deutz och utmärker sig genom att vara stark, precis och underhållsvänlig med mycket goda prestanda. Maskinen passar utmärkt på en byggarbetsplats, men också på ett lantbruk. Maskinen är dessutom väldigt uppskattad bland landets uthyrningsföretag för alla sina fina egenskaper.

Små teleskoplastare och en ”klassiker”
Scantruck är starkt förknippat med Manitous röda maskiner, och till mässan i Skåne har de tagit med sig fyra olika modeller som får representera företagets imponerande produktportfölj.
Tre teleskoplastare samt kompaktlastaren Manitou MLA 5-50H som är en midjestyrd liten hjälpreda på knappt 2700kg som lyfter nästan 1,9ton. Maskinen drivs av en trecylindrig Perkinsmotor på 48hk.
Minst bland teleskoplastarna är ULM 415 H där ULM står för ”ultra light Manitou” och den gör verkligen skäl för namnet. Maskinen som endast väger 2700kg kan dras efter en pickup, men lyfter ändå hela 4,3 meter högt och maximalt 1500kg!

MLT 625 -75H Elite behöver knappast någon presentation då det är en otroligt uppskattad modell som finns på vart och vartannat bygge i Sverige. Maskinen lyfter 2,5 ton, når nästan sex meter upp och tar sig in ett parkeringshus tack vare sina kompakta yttermått.

Provkörning av helt nya MRT 2260 Vision+
Stjärnan i showen i monter 615 kommer dock vara den nya modellen av Manitous runtomsvängande teleskoplastare med en lyfthöjd på 22 meter och en lyftkapacitet på sex ton.
Maskinen är helt ny ifrån grunden jämfört med sin föregångare, och Scantruck är jätteglada att de fått loss en maskin och att de dessutom kommer att kunna erbjuda provkörning.

- Maskinen kommer att stå uppställd på stödben, så man kommer inte kunna hjula runt tyvärr för det skulle skada underlaget för mycket. Däremot så kommer man kunna testa alla andra moment både inifrån hytten och via radiostyrning. Maskinen har fått ett fantastiskt fint mottagande av alla som testat den både för förarmiljön och för hydrauliken, så det känns riktigt roligt att vi fick den här möjligheten. Vi ser allihop fram emot att träffa såväl nya som gamla kunder, och för mig som utgår från Malmö så är det ju extra kul med en mässa på hemmaplan, sammanfattar Alexander Martinsson som arbetar som säljare på Scantruck AB.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-05
En storspelare i stål- och plåtbranschenFörnyar Solitas Azure Analytics specialisering Lanserar industriella OLED displayerEU:s nya AI-lag har ingen påverkan Consilium köper Daspos
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning