SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kantviken – oumbärlig på plåtverkstaden

Hög precision och effektivitet vid plåtbockning
För plåtslagare är kantviken en oumbärlig maskin som gör det möjligt att skapa allt från enkla vikningar till komplexa former med hög noggrannhet och effektivitet. Den som används för att böja och forma plåtmaterial med hög precision.

Kantvik används bland annat bland byggnadsplåtslagare för att skapa tak- och fasadkomponenter där exakta bockningar krävs för att säkerställa täthet och hållbarhet.
Kantviksmaskiner erbjuder flera fördelar för plåtslagare, vilket gör dem till en ovärderlig del av verkstaden.

1. Hög precision och repeterbarhet
En av de främsta fördelarna med kantviksmaskiner är deras förmåga att leverera konsekvent hög precision i varje bockning. Detta är särskilt viktigt för plåtslagare som behöver uppnå exakta mått och vinklar, speciellt när det handlar om stora volymer. Maskinerna från ledande varumärken som RAS och Schröder är kända för sin höga noggrannhet och tillförlitlighet, vilket gör dem till favoriter inom branschen.

Kantvikar från RAS och Schröder hittar du hos Belano

2. Effektiv produktion
Kantviksmaskiner är konstruerade för att vara både snabba och effektiva, vilket ökar produktiviteten i verkstaden. Snabba inställningar och enkel användning betyder att plåtslagare kan bearbeta fler plåtar på kortare tid, vilket är avgörande för att möta strikta tidsramar.

3. Minskad fysisk belastning
Genom att använda en kantviksmaskin minskar den fysiska ansträngningen som krävs jämfört med manuell bockning. Detta gör arbetet säkrare och mer hållbart för plåtslagaren. Ergonomiska lösningar i moderna kantviksmaskiner minskar arbetsbelastningen, vilket är viktigt för att hålla uppe produktiviteten och minska risken för arbetsrelaterade skador.

Både redan nämnda RAS och Schröder, som säljs via Belano, är två av de mest välrenommerade tillverkare, kända för sin kvalitet, precision och hållbarhet. Dessa maskiner används flitigt av professionella plåtslagare världen över.

Genom att välja Belano som leverantör får plåtslagare inte bara tillgång till förstklassiga produkter utan även den support och service som krävs för att säkerställa långvarig driftsäkerhet.

Besök www.belano.se för att läsa mer eller få svar på dina frågor.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Optimera din industri med realtidsmätning Belano nya RAS Turbo 2 Plus CompactHåll truckarna i toppskickKyndryl öppnar nytt kontor Nya pneumatiska ventiler från Emerson
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"