SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jernbro tecknar avtal att förvärva Veltec

För ökad tillväxt med nya industriella tjänster
- Jernbro, en ledande leverantör av industriellt underhåll och projekt i Sverige, utökar sin kapacitet i Skandinavien genom förvärvet av Veltec.

- Veltecs expertis i Norge och Danmark kompletterar Jernbros omfattande tjänsteportfölj och förbättrar kundernas möjligheter.

- "Detta samgående av två stora aktörer stärker kapaciteten för kunderna och gör oss till en av de ledande leverantörerna av industriella tjänster i Skandinavien", säger Daniel Backman, VD för Jernbro.

Idag tillkännagav Jernbro, en av Sveriges ledande leverantörer av industriellt underhåll och projekt, att man tecknat avtal om att förvärva Veltec, en välkänd ledare inom industriella tjänster med omfattande verksamhet i Norge och Danmark. Detta strategiska steg är en viktig milstolpe i Jernbros strävan att förbättra sin kapacitet och utöka sin räckvidd i Skandinavien.

Förvärvet innebär ett strategiskt steg framåt för både Jernbro och Veltec och säkerställer att deras kunder kommer kunna dra nytta av ett bredare utbud av tjänster, ökad tillförlitlighet och innovativa lösningar som uppfyller kraven i modern industriell verksamhet.

Daniel Backman, VD för Jernbro, säger: "Det här förvärvet är ett viktigt steg i vår strategi. Genom att förena våra krafter med Veltec är vi bättre rustade för att möta de växande behoven hos våra kunder i Skandinavien. Vi är fast beslutna att nyttja den kombinerade expertisen hos båda företagen för att erbjuda oöverträffad servicekvalitet och operativ effektivitet."

Veltec, som är en betydande aktör i regionen med över 300 kvalificerade medarbetare och mer än 50 års erfarenhet inom olika industrisektorer, tillför Jernbro en mängd kunskap och specialistkompetens. Veltecs etablerade närvaro och långa meritlista i Norge och Danmark kommer att komplettera och stärka Jernbros leverans av tjänster och kunderbjudanden.

Gert Nielsen, VD för Veltec, säger: "Att gå samman med Jernbro innebär en unik möjlighet att stärka våra tjänster och utöka vår räckvidd på marknaden. Tillsammans är vi väl positionerade för att förse våra kunder i hela regionen med överlägsna industriella tjänster som driver effektivitet, säkerhet och hållbarhet."

Det sammanslagna teamet kommer att verka från över 35 platser i Sverige, Norge och Danmark och leverera ett brett utbud av industriella tjänster, stödja initiativ för minskade koldioxidutsläpp och bidra till förbättrad tillgänglighet och säkerhet i skandinaviska företags produktionssystem. De båda teamen, som totalt består av cirka 1 300 medarbetare, kommer att bidra med expertkunskap inom industriellt underhåll och projekt från olika branscher och möjliggöra sömlös tjänsteleverans i regionen.

Förvärvet befäster Jernbros position som en ledande leverantör av industriella tjänster inom sektorn. Genom att tillföra Veltecs expertis och etablerade närvaro kommer Jernbro att förbättra sin kapacitet och marknadsnärvaro. Förvärvet kommer ge flera viktiga fördelar, inklusive en förbättrad geografisk närvaro och lokalt stöd i Sverige, Norge och Danmark, vilket möjliggör större service till kunderna. Det stärker också kapaciteten inom olika branscher som petrokemi, stål, gruvdrift, livsmedel, papper och massa, fordonsindustri, tillverkning, läkemedel, energi, vatten och avlopp, maritim infrastruktur och kemiska sektorer. Jernbro har dessutom ambitionen att fortsätta växa lokalt, med fortsatt fokus på utbildning och utveckling av sin personal, t ex genom sin etablerade utbildningsakademi Jernbro Maintenance School.

Jernbro backas upp av Bluewater, ett specialiserat internationellt private equity-bolag med fokus på energisektorn.

Affären beräknas slutföras i mitten av september.


Kontakter med media:

Andrew McLachlan, Media Zoo (andrew@mediazoo.tv, +44 793 137 71 62)
Archit Chopra, Media Zoo (archit.chopra@mediazoo.tv, +44 751 854 79 53)
Shannon McHugh, Media Zoo (shannon.mchugh@mediazoo.tv, +44 777 593 26 05)
Daniel Backman, VD Jernbro (daniel.backman@jernbro.com, +46 738 056 467)
Thomas Grönlund, Marknadschef Jernbro (thomas.gronlund@jernbro.com, +46 702 021 133)

Om Jernbro: Jernbro är en ledande leverantör av industriellt underhåll och projekt med 30 orter och 1000 anställda i Sverige, dedikerade till att hjälpa kunder att utveckla effektiva, säkra och hållbara produktionssystem. Med ett team av skickliga medarbetare och ett engagemang för kundfokus levererar Jernbro heltäckande lösningar som förbättrar den operativa prestandan och stöder miljömål.

Om Veltec: Veltec är ett framstående företag inom industriella tjänster med en stark närvaro i Norge och Danmark. Med över 50 års erfarenhet och ett team på över 300 experter erbjuder Veltec specialiserade tjänster inom en rad olika industrisektorer och driver effektivitet, säkerhet och hållbarhet för sina kunder.

Om Bluewater: Bluewater är ett specialiserat internationellt private equity-företag med fokus på energisektorn. Deras erfarna investerings- och driftspersonal driver värdeskapande när de förvaltar investeringar på 2,5 miljarder dollar i en portfölj med 19 företag. Idag har Bluewater huvudfokus på projekt eller teknologier som bidrar till energiomställningen och arbetar efter en diversifierad investeringsstrategi baserad på hållbarhetsprinciper och nära samarbeten med förstklassiga ledningsgrupper. Bluewater har ett starkt fokus på ESG och har undertecknat FN:s principer för ansvarsfulla investeringar.

Läs hela artikeln här.
Kontaktinformation

Jernbro Industrial Services AB

Postadress
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Besöksadress
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556912-0149
Grundat: 2016
Anställda: 1000
Industriservice för bättre snurr

Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder.
Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft.
Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar.
Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.


Vi ser fram emot att höra av dig!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 3834-2:2005 – ISO 45001 – ISO 9001:2015 – ISO 9712 – SS-EN 1090-1:2009 – SS-EN ISO 3834-2 – SS-EN ISO 9606-2:2005

Kontakter

Jernbro
010-483 00 00

Filmer

Manuwork - industrins framtida arbetsplats

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål