SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

James Hardie Sverige växer

Med två starka nyförvärv
Fasadleverantören James Hardie fortsätter sin tillväxtresa i Sverige och stärker sitt team med två nya medarbetare. Samuel Olsson är ny Area Sales Manager i Väst, medan Erik Jurland ansluter som företagets nya projektingenjör. Med dessa nyrekryteringar förstärker företaget sin position på marknaden och adderar värdefull kompetens inom både försäljning och projektering.

Sedan årsskiftet har James Hardie tagit stora steg på den svenska marknaden. Man har dels välkomnat både Anders Lindén som ny Country Manager och nya kollegor inom såväl försäljning som kundservice, dels nyligen flyttat till nya kontorslokaler för att ytterligare befästa sin position i Sverige.

Nu får fasadleverantörens svenska organisation sällskap av ytterligare två tillskott – Samuel Olsson och Erik Jurland.

Handlar om att bygga relationer
Samuel Olsson är byggare i grunden, men har nu 25 års erfarenhet som säljare inom byggbranschen.

- Jag har jobbat som byggare i både små och stora bolag, men bestämde mig för cirka 25 år sedan att jag ville vidare och göra något nytt. Samtidigt trivdes jag i branschen, så jag blev kvar i byggsvängen.

Under dessa 25 år har jag kunnat bygga upp ett stort kontaktnät, vilket jag tror kommer att gynna mig i min nya roll hos James Hardie. Säljyrket handlar till stor del om att bygga upp och bibehålla relationer, något jag värdesätter. Samtidigt blir den delen enklare när man säljer produkter som man tror på, berättar Samuel Olsson och fortsätter:

- Jag ser stor potential för James Hardie i Sverige. Bara under den tid jag har varit aktiv har jag fått in flera förfrågningar, så man märker att intresset för produkterna finns där – och det är inte så konstigt. James Hardies sortiment är bra på många sätt, men framför allt ser jag positivt på miljöfördelarna. Det är något som är mycket viktigt för beställare och arkitekter idag, och där ligger vi bra till.

En roll för att motverka onödigt spill
För Erik Jurland blir rollen som projektingenjör hos James Hardie hans första jobb inom branschen. Som nyexaminerad byggnadsingenjör med inriktning arkitektur och teknik från Malmö Universitet tar han med sig en hunger för kunskap och ett stort intresse för byggnaders estetik och design.

- Jag har alltid varit intresserad av hur man med olika material och färger kan skapa konst på en byggnad. Jag uppskattar arkitektur och hur man kan leka med fasader för att skapa ett samspel med miljön runtomkring. Det gjorde att jag tyckte James Hardies sortiment verkade intressant, säger Erik Jurland.

Som projektingenjör kommer Erik att assistera projekten genom att utifrån ett kostnads- och miljöperspektiv komma fram till så optimala lösningar som möjligt.

- Jag kommer att få in underlag från återförsäljare, entreprenörer, arkitekter och konstruktörer. Det är viktigt att komma in i ett tidigt skede så att man kan diskutera sig fram till en lösning som gynnar alla, men framför allt miljön, berättar Erik Jurland och fortsätter:

- Att såga skivorna rätt och minska spillet är bra ur flera perspektiv. Självklart är det en kostnadsfråga, så att projektet inte köper in mer material än vad som behövs, men det är även intressant ur ett hållbarhetsperspektiv. Om mängdningen inte görs korrekt kan det bli enorma mängder spill – och det ska jag arbeta för att motverka.

Samuel Olsson och Erik Jurland började hos James Hardie Sverige i augusti och har sedan dess fått introduktion till både företagets sortiment och organisation.

- Vi har blivit mycket varmt välkomnade av alla här i teamet. Man känner att James Hardie är ett företag som värnar om sina anställda. Vi får hands-on-utbildningar och går igenom en bra inkörningsprocess. Jag är redo att lära mig mer och ser fram emot att vara delaktig i att stärka James Hardies position i Sverige, säger Erik Jurland.

Samuel Olsson instämmer och avslutar:
- Att få möjligheten att bygga upp varumärket tillsammans med de andra i teamet är både utmanande och roligt. Det är en resa som James Hardie befinner sig på och jag ser fram emot att vara med på den.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Nya banbrytande steg
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd