SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Inspiration, rådgivning och DIY-workshop

På Hem & Villamässan 2024
Hem & Villamässan 2024 bjuder på ett fullspäckat program med allt från inspirerande föreläsningar och oberoende rådgivningar till roliga aktiviteter för hela familjen. Här kan besökarna möta rådgivare inom en mängd olika områden, delta i DIY-workshop, och samla värdefull kunskap om hur de kan framtidssäkra sina hem, och mycket mer. Hem & Villamässan arrangeras på Stockholmsmässan 11–13 oktober.

Kunskap och inspiration på två scener
På Hem & Villamässan finns två scener – Kunskapsscenen och Energiscenen. Här kan besökarna ta en paus och samtidigt samla på sig värdefull kunskap och inspiration. På scenerna kan besökarna bland annat ta del av:

Mark Isitt, programledare för Grand Designs Sverige och en av landets mest rättframma arkitekturkritiker, gör en efterlängtad comeback på Hem & Villamässan. I år är hans budskap tydligt: arkitekturens estetiska värden måste lyftas fram och diskuteras i bredare sammanhang.
Stefan Lundström – så minskade vi elförbrukningen i vår villa med 65 procent.
• Så framtidssäkrar du din villa – Klimatförändringarna påverkar våra samhällen på många olika sätt. Även våra hem kan behöva anpassas till ett förändrat klimat. SBAB hållbarhetschef, Karin Stenmar, går igenom de största klimatrelaterade riskerna för villaägare och hur man kan säkra sitt boende för framtiden.

Ta del av hela scenprogrammet här.

Oberoende rådgivning helt gratis
Oavsett vilket projekt besökaren planerar att ta sig an, finns det personlig och helt oberoende rådgivning inom områden som nybyggnation, tillbyggnad, el, solceller och VVS – dessutom helt gratis. För att få bästa möjliga hjälp rekommenderas besökarna att ta med ritningar, bilder eller annat underlag som kan underlätta för rådgivarna.

Mattz Birath från Hyr en timme i Nacka, har över 35 års erfarenhet av elinstallationer och är en av de rådgivare som finns på plats.

– Du ska kunna gå på mässan och få alla dina frågor besvarade, oavsett om det handlar om att bygga nytt, renovera eller få en second opinion. Ofta handlar frågorna om garantiärenden och fuskbyggen. Besökarna vill ha en ny bedömning av oss, säger Mattz Birath.

Bygg tillsammans med TV-snickaren Andreas Gamma
Efter de senaste årens slutsålda succéer med egensnickrade kryssbord och utekök, presenterar Hem & Villamässan nu nästa DIY-workshop. I år kan besökarna snickra ihop en "Loveseat för 2" tillsammans med snickaren Andreas Gamma, känd från Bergs Drömkåk på Kanal 5.

-Det är kul att träffa folk, och det är verkligen roligt att se när deltagarna kanske är lite skeptiska och tänker "det här kommer aldrig att gå", till att se deras miner när de har byggt klart och står framför sina verk. Deras stolthet och glädje är obeskrivlig, och det är jättehärligt att se. Det är det bästa med hela dagen, säger Andreas Gamma.

Roliga aktiviteter för hela familjen
Hem & Villamässan erbjuder flera barnaktiviteter för hela familjen, tillgängliga från morgon till kväll under mässans tre dagar och helt kostnadsfria.

-Vi hoppas och tror att barnen tycker om att aktivera sig, och därför har vi i år satsat på en tipspromenad med fladdermustema samt en aktivitet där hela familjen får snickra ihop en alldeles egen fladdermusholk. Fladdermusholken bygger barnen tillsammans med sina föräldrar, och samtidigt lär de sig en massa spännande fakta om fladdermöss, varför de är bra och varför man ska vara rädd om dem. Förutom det bjuder vi på ansiktsmålning för alla barn, säger Victor Ackerheim, operativ projektledare för Hem & Villamässan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-30
Scania först i sin branschBetydelsen av lokala aktörer för återvinning Cat och Komatsu reservdelar Pilotprojekt visar på stora möjligheter Fem år för Swerocks ECO-Betong
2024-09-27
Tillverkning och kvalitetssäkring SVEAT instiftar ett nytt stipendium QNAP lägger till Airgap+Pagero utnämnd till en ledareViktigaste utmaningarna med regelefterlevnad
2024-09-26
Marknadens bästa stångstål Automatiserad lösning Bättre sikt och säkrare arbetsplats Bosch Professionals första 18V-cirkelsågUnik miljömärkning lanseras
2024-09-25
Lasermoduler inom träindustrinLG rekryterar ny säljchef Volvo CE förser grävmask­iner med hybridteknikNya korkbaserade membran Högpresterande hydrauliska lösningar
2024-09-24
Kulventiler för högtrycks­applikationer med vätgasJernbro och Veltec ledande leverantörerRätt val av reklammaterialLanserar Intergraph Smart® 3D Version 14 ServiceNow har ingått nytt samarbete