SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industrins användning av portalfräsar

Portalfräsar för omfattande och flexibel bearbetning
Inom modern tillverkningsindustri är fräsmaskiner avgörande för att skapa komplexa och exakta komponenter. Bland dessa maskiner har portalfräsar en särskilt viktig roll på grund av deras storlek, kapacitet och flexibilitet.

Vad är en portalfräs?



En portalfräs är en typ av fräsmaskin där fräshuvudet är monterat på en rörlig portal, vilket gör det möjligt att bearbeta stora arbetsstycken från flera riktningar. Portalens design gör det möjligt för maskinen att hantera stora dimensioner och tyngre material, vilket är nödvändigt i applikationer som kräver hög precision och omfattande bearbetning. Denna typ av maskin används ofta inom flyg-, bil- och energiindustrierna, där stora och komplexa komponenter är vanliga.

Funktioner och fördelar med portalfräsar



Stor arbetsyta: Portalfräsar kan bearbeta stora arbetsstycken tack vare deras utökade arbetsområde, vilket gör dem idealiska för storskaliga projekt.

Flexibilitet: Den rörliga portalen möjliggör bearbetning från flera vinklar och positioner, vilket ökar maskinens mångsidighet och förmåga att hantera komplexa former och ytor.

Stabilitet och precision: Trots deras storlek erbjuder portalfräsar en hög grad av stabilitet, vilket minimerar vibrationer och säkerställer enastående precision under bearbetningsprocessen.

Portalfräsar kan utrustas med avancerade CNC-system, vilket gör dem till en viktig del av den moderna tillverkningsindustrin. Dessa system möjliggör hög grad av automatisering och optimering, vilket i sin tur leder till förbättrad effektivitet och minskade produktionskostnader.

Portalfräsar jämfört med andra fräsmaskiner



För att fullt ut förstå fördelarna med portalfräsar är det viktigt att jämföra dem med andra fräsmaskiner, såsom bäddfräsar och traditionella horisontella och vertikala fräsmaskiner.

Bäddfräsar



Bäddfräsar har en stationär arbetsyta, vilket ger hög stabilitet för tunga arbetsstycken. Däremot kan de inte matcha portalfräsar när det gäller bearbetning av riktigt stora komponenter, där friheten att röra fräshuvudet över ett stort område är avgörande.

Vertikala och horisontella fräsmaskiner



Dessa fräsmaskiner är ofta mer kompakta och enklare att använda, vilket gör dem lämpliga för mindre projekt och enklare bearbetningsuppgifter. Dock har de begränsningar när det gäller storlek och vikt på arbetsstycken, och de kan inte erbjuda samma nivå av flexibilitet och kapacitet som portalfräsar.

Investera i en portalfräs från VEMU



Om du överväger att uppgradera din produktionskapacitet med en portalfräs, besök vårt sortiment på VEMU.se. Med vår expertis och vårt breda urval av maskiner hjälper vi dig att hitta den perfekta lösningen för dina specifika behov. Kontakta oss för mer information eller en personlig konsultation, och ta nästa steg mot att optimera din produktion med den precision och effektivitet som en portalfräs kan erbjuda.
Kontaktinformation

Verktygsmaskiner i Ulricehamn AB

Postadress
Box 216
52325 Ulricehamn
Besöksadress
Fotås­gatan 1
52345 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556730-9884
Grundat: 2007
Anställda: 4
VEMU är ett flexibelt företag, som förutom våra egna varumärken och agenturer jobbar märkesoberoende med nya och gamla verktygsmaskiner. Företaget är väl etablerat hos allt från enmansföretag till internationella fordonstillverkare. Ofta får vi förtroendet att sköta underhåll och reparationer på hela maskinparken oavsett märke och modell. .

VEMU är ett företag med inriktning på att serva och sälja verktygsmaskiner. Företaget består av ett antal personer med stor spetskompetens inom verkstadsbranschen. Vi har som mål att kunna erbjuda den bästa möjliga service till såväl stora som små kunder. Vi har goda kunskaper i hydraulik, pneumatik, mekanik, elektronik samt i ett antal olika styrsystem.

VEMU arbetar med:
Service och reparationer av styrda och manuella fräsmaskiner, svarvar och slipmaskiner.
Renovering av drivna verktyg och varvtalshöjare.
Försäljning av nya och begagnade maskiner för verkstadsbranschen.
Utföra flytt och installationer av maskiner.
Geometriska uppmätningar av maskiner.
Auktoriserad Heidenhain samarbetspartner

VEMU har som kvalitetspolicy att tillhandahålla verkstadsbranschen med service och försäljning av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. För att kunna tillgodose kundernas höga krav och behov på kompetent serviceorganisation, arbetar vi ständigt med kompetensutveckling och målstyrning.

Senaste annonser från Verktygsmaskiner i Ulricehamn AB

Se alla företagets 9 annonser »

Agenturer

GRUPPO PARPAS, Italien
Italiensk maskintillverkare med lång erfarenhet av bäddfräsar, portalfräsar, traversmaskiner med hög tekniknivå och avancerad 5-axlig teknik.
JAKOBSEN, Danmark
Planslipar

Kontakter

Martin Johansson
VD
+46 (0)321 531 361
Torbjörn Johansson
Servicetekniker
+46 (0)321 531 360
Pär Salomonsson
Försäljning
+46 (0)727416014
Christer Andersson
Servicetekniker Heidenhain
+46 (0)70 819 33 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder