SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hur COBOTs påverkat industrin

En ny generation av industrirobotar
Collaborative robots, eller cobots, är en ny generation av robotar designade för att arbeta tillsammans med människor i industriella miljöer. Till skillnad från traditionella industrirobotar, som oftast är isolerade från mänsklig interaktion för säkerhetsskäl, är cobots skapade för att vara säkra och flexibla.

Vad är Cobots?



Cobots är robotar som kan samarbeta direkt med människor utan att behöva omfattande säkerhetsåtgärder. De är utrustade med sensorer och artificiell intelligens (AI) som gör dem medvetna om sin omgivning och förhindrar olyckor. Deras användarvänlighet och programmerbarhet gör dem till ett attraktivt val för företag som vill förbättra sin produktivitet och flexibilitet.

Fördelar med Cobots inom industrin



Cobots erbjuder flera fördelar som gör dem till en revolutionerande kraft inom industrin:

Säkerhet Tack vare avancerade sensorer och säkerhetsalgoritmer kan cobots arbeta nära människor utan att orsaka skador.

Flexibilitet: Cobots kan enkelt omprogrammeras för olika uppgifter, vilket gör dem idealiska för företag som behöver anpassa sig snabbt till förändrade produktionsbehov.

Kostnadseffektivitet: Med lägre installations- och underhållskostnader än traditionella robotar, samt minskad behov av skyddshöljen och säkerhetszoner, är cobots ett ekonomiskt fördelaktigt val.

Produktivitet: Genom att arbeta tillsammans med människor kan cobots förbättra produktiviteten genom att utföra monotona och repetitiva uppgifter, vilket frigör människor att fokusera på mer komplexa arbetsuppgifter.

Hur Cobots har ändrat industrin



Cobots har haft en betydande inverkan på flera industriella sektorer, inklusive tillverkning, logistik och hälso- och sjukvård. Här är några exempel på hur cobots har förändrat arbetsprocesserna:

Tillverkning: Inom tillverkningsindustrin används cobots för monteringsuppgifter, svetsning, och kvalitetskontroll. Deras precision och förmåga att arbeta dygnet runt utan avbrott har ökat produktionshastigheten och minskat felmarginalerna.

Logistik: I logistiksektorn hjälper cobots till med packning, sortering och transport av varor. Detta har effektiviserat lagringsprocesser och minskat ledtiderna.

Hälso- och sjukvård: Cobots används i hälso- och sjukvården för uppgifter som medicindistribution, provtagning och assisterande vid kirurgi. De bidrar till att förbättra patientvården och minska belastningen på sjukvårdspersonalen.

Framtiden för kollaborativa robotar



Framtiden för cobots ser lovande ut, med förväntad tillväxt i både tekniska framsteg och marknadsacceptans. Utvecklingen av mer avancerade AI och maskininlärningstekniker kommer att ytterligare förbättra cobots kapabiliteter. Dessutom, med ökande efterfrågan på automatisering i olika branscher, kommer cobots att spela en central roll i att forma framtidens industriella landskap.

Kontaktinformation

JE Robotteknik och Automation AB

Postadress
Kungs­gatan 4
33531 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556757-9106
Grundat: 2008
Anställda: 9
Välkommen till JE Robotteknik och Automation AB

Vi erbjuder tjänster inom området Robot och Automation.

Vårt kunnande ligger i huvudsak inom automatisering med ABB´s robotsystem. Vi har lång erfarenhet inom robotiserad materialhantering med olika processer såsom svetsning (Diplomerad EWS), rörbockning, kantbockning, slipning, nitning och maskinbetjäning.

Våra tjänster:
•Programmering ABB Styrsystem IRC5, S4, S3, S2.
•Installation och idrifttagning av robotanläggningar.
•Optimering av cykeltider och processer.
•Komplettering, ombyggnation och flytt av robotanläggningar.
•Akutservice reparation och reservdelar.
•Utbildning i programmering och handhavande.
•Support- och serviceavtal på Robotutrustning ABB.

Kontakta oss gärna för mer information om våra erbjudanden.

Kontakter

Åke Edvardsson
+46 70 567 33 40
Mikael
+46 70 323 56 55

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Jämställdhet – ett ständigt pågående arbeteÅrlig analys visar stadig tillväxt
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift