SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HiQ utser Thomas Stoek till ny styrelseledamot

stärker HiQ:s europeiska tillväxt
HiQ meddelar att Thomas Stoek har anslutit sig till företagets styrelse för att stödja teknikföretagets tillväxt och utveckling i Tyskland och resten av Europa.

Thomas Stoek har över trettio års ledarerfarenhet inom techföretag. Han har bland annat varit vd för Cloudflight, där han ledde ett europeiskt team av digitala strateger, mjukvaruarkitekter, dataforskare och cloudingenjörer för att hjälpa kunder att accelerera sin digitala transformation. Han har framgångsrikt byggt upp och lett techföretag i flera länder, såsom Tyskland, Österrike, Frankrike, Storbritannien och Israel. Han har också haft olika styrelseuppdrag och sitter för närvarande i AdEx Partners advisory board och är styrelseordförande för bluu unit GmbH. Dessutom har han sedan 2022 varit branschrådgivare inom IT hos HiQ:s ägare, Triton Partners.

Med gedigen branschkunskap och internationell erfarenhet ansluter sig Thomas Stoek till styrelsen för att stödja HiQ:s ambition att växa i Tyskland och Europa, samt att fortsätta stärka sin position inom techkonsulting och mjukvaruutveckling.

– HiQ:s innovativa approach och internationella kapacitet ger bolaget en unik position för att tillföra värde till det växande behovet av högkvalitativa, skräddarsydda digitala lösningar på den europeiska marknaden. Den nordiska regionens expertis inom nyckelbranscher som driver teknologisk utveckling, såsom innovativa energilösningar och mobilitet, gör oss väl rustade att stödja kunder över hela Europa genom att tillämpa best practices från dessa områden. Jag ser fram emot att bidra till HiQ:s ambition och hjälpa till att driva vår tillväxt och framgång på den dynamiska mjukvaruutvecklingsmarknaden, med fokus på Tyskland, Österrike och Schweiz, säger Thomas Stoek.

I sin styrelseroll kommer Stoek att stödja ledningsteamen i Sverige, Finland och Tyskland när de navigerar både organiska och icke-organiska tillväxtfaser genom att nyttja den starka kompetens och kapacitet som över 1 700 mjukvaruutvecklare, arkitekter och andra tekniska experter besitter.

– Att Thomas Stoek ansluter till styrelsen är ett viktigt steg för HiQ. Med hans omfattande erfarenhet ombord stärker vi på HiQ vårt ledningsteam och förstärker vårt engagemang för att leverera kritiska, skräddarsydda mjukvarulösningar och driva digital innovation över hela Europa, säger Magnus Meyer, styrelseordförande för HiQ.

Karolina Israelsson
Global PR & Communications Manager
karolina.israelsson@hiq.se
+46 73 338 86 24

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Optimera din industri med realtidsmätning Belano nya RAS Turbo 2 Plus CompactHåll truckarna i toppskickKyndryl öppnar nytt kontor Nya pneumatiska ventiler från Emerson
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"