SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hexagon lanserar HxGN SDx2

Optimerar hanteringen av industriella tillgångars livscykel
Hexagon, den globala ledaren inom digitala verkligheter som kombinerar sensorer, programvara och autonoma tekniker, lanserar idag HxGN SDx2, en multi-tenant, SaaS-lösning utvecklad för molnet som ger en sammanhållen digital global överblick av industrianläggningar. HxGN SDx2 kopplar samman data, arbetsprocesser och informationssystem för att leverera kontext- och rollbaserad information genom tillgångars hela livscykel. Därmed kan industriprojekt och anläggningar förvandlas till tåliga, effektiva och säkra verksamheter.

Företag med betydande fysisk verksamhet och omfattande industriella tillgångar – som energiföretag, läkemedelstillverkare, halvledarföretag och processtillverkare – står inför omfattande utmaningar kopplat till åldrande infrastruktur, befintliga äldre system, cybersäkerhetshot, patchwork-datastrategier och stigande underhållskostnader. Konstruktions- och byggföretag som stöder dessa ägare av industriella tillgångar förväntas också leverera industriella projekt som är lönsamma, säkra och hållbara, enligt tidsplanen, samtidigt som komplexiteten ökar.

I takt med att kraven på digital transformation och ESG-efterlevnad ökar, ökar också komplexiteten i att uppnå optimal affärsverksamhet. För att framgångsrikt navigera i detta utmanande landskap behöver industriföretag en helhetslösning som HxGN SDx2. Plattformen integrerar projekt- och tillgångars driftdata i en digital tvilling som gör det enklare att förbättra den omfattande hanteringen av industrianläggningars livscykel.

HxGN SDx2 är en skalbar, utbyggbar lösning som ansluter till olika industriella miljöer och som ger företag möjlighet att utnyttja den digital trådens fulla potential. Genom att anta ett data-agnostiskt tillvägagångssätt integreras lösningen sömlöst med befintliga system och arbetsflöden. Det underlättar sammanställning av insamlade data, gör den enklare att analysera och användbar i sitt sammanhang. Det gör det enklare att kontinuerligt förbättra tillgångarna, samtidigt som värdet av tidigare teknikinvesteringar ökar.

– Industriföretag står inför många operativa utmaningar när de digitaliserar fysisk verksamhet för att förbättra intelligens, effektivitet och motståndskraft, säger Mattias Stenberg, VD, Hexagons division för Asset Lifecycle Intelligence.

– Med HxGN SDx2 förändrar vi hur industriföretag hanterar sina tillgångar under hela livscykeln. Denna lösning är central för vår Smart Digital Reality™-vision, som gör det möjligt för organisationer att integrera nya och befintliga arbetsflöden smidigt, bibehålla dataintegritet och uppnå väsentliga vinster i effektivitet och hållbarhet, fortsätter Mattias Stenberg.

HxGN SDx2 ger kunder betydande minskningar i projektkostnad och tidsplan. Tack vare data-åtkomst i realtid minimeras söktiden, vilket direkt leder till bättre teknisk designkvalitet samt ökad säkerhet och driftseffektivitet. Viktiga HxGN SDx2-funktioner inkluderar:

• Tidig upptäckt av problem: Tillgång till insikter tack vare data i realtid minskar oplanerade driftstopp och underhållskostnader. Samtidigt främjar integrerade tekniska visualiseringsverktyg sömlös kommunikation och samordning mellan intressenter. Detta säkerställer att projekt slutförs i tid och inom budget.
• Informationskarta: Möjligheten att visualisera omfattande, uppkopplad tillgångsrelaterad information förbättrar tillgänglighet och operativ effektivitet.
• Visuell intelligens: Genom att gå från dokumentcentrerad informationshantering till data på objektnivå kan användare utnyttja visuella intelligensrapporter där kontinuerligt uppdaterade 2D- och 3D-ritningar visas samtidigt.
• Artificiell intelligens och maskininlärningsförmåga: Automatisering av processer och datainsamling och hantering minskar beroendet av manuella insatser och driver operativa effektivitetsvinster i hela organisationen.

HxGN SDx2 är en central del av Hexagons vision för Smart Digital Reality, och erbjuder en heltäckande bild av industriella anläggningar och infrastruktur. Den ger djupa insikter om projekt- och tillgångsstatus och prestanda, samt identifierar utmaningar och möjligheter för att förbättra lönsamhet och hållbarhet.

För mer information om HxGN SDx2, gå till hexagon.com/products/hxgn-sdx2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj