SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hernö Gin Hotell förenar trivsel och teknik

Med smarta VVS-lösningar
Det nya Hernö Gin Hotell, beläget strax utanför stadskärnan i Härnösand, växer fram i rasande fart. Destinationshotellet kommer inte bara att erbjuda en hotellvistelse i högsta klass, utan också en rad exklusiva upplevelser. Ambitionen är att hotellet ska få folk att vilja stanna och unna sig något extra – och den trivseln är något man åstadkommer med hjälp av bland annat ett smart VVS-system som kan kombineras utefter särskilda behov och krav.

Man möts av en brasa, med riktig eld. Redan när du tar första klivet in genom dörren vill man på Hernö Gin Hotell att du ska känna dig omhändertagen. Detta är en plats du vill stanna kvar på.

För Jon Hillgren, VD på Hernö Gin Hotell, har fokus legat på att skapa ett destinationshotell som sätter trivsel i rampljuset. Detta inkluderar varje detalj, från att erbjuda en lyxig spa- och relaxavdelning till att se till att varje avloppsrör i byggnaden möter just de behov som utrymmet kräver. Det sistnämnda har man lyckats åstadkomma med hjälp av VVS-lösningar från Wavin. Jon Hillgren berättar:

- En viktig del av vårt koncept är att skapa en plats där gästerna verkligen kan njuta av miljön. Detta har varit centralt i designen av både inomhusmiljöerna och de tekniska installationerna. VVS-systemet spelar här en avgörande roll för att säkerställa en behaglig inomhusmiljö, då det kan bidra till att minimera störande ljud från avloppen, vilket ytterligare förstärker känslan av lugn och ro på hotellet. För vem vill bo på ett hotell där man hör allt som grannen gör?

Optimerad ekonomi med bäst möjliga ljuddämpning
Wavin har levererat en innovativ och effektiv VVS-lösning som möter hotellets höga krav på både komfort och teknisk prestanda. Genom att kombinera tre olika system i en så kallad Mix & Match-lösning, har man lyckats optimera både kostnadseffektivitet och ljuddämpning – två faktorer som är kritiska för att säkerställa en högkvalitativ upplevelse för gästerna.

- Ett hotell är uppbyggt av många olika typer av utrymmen. Därför måste man titta på projektet i sin helhet, vad behöver du var? Ljudkraven skiljer sig mycket åt mellan exempelvis hotellrum, hall och källare. Genom att välja vårt Mix & Match-system har man kunnat uppnå alla krav – från högt till lågt – med material från en och samma tillverkare. Det innebär att man får en kostnadseffektiv lösning som skräddarsys utefter projektet, och som dessutom levereras med 10 års systemgaranti, förklarar Mario Sarrión, VVS-säljare i Stockholm/Norr på Wavin, och tillägger:

- Att avloppen är tysta är utan tvekan en hygienfaktor och en upplevelsefaktor för ett hotell, och därför är vi väldigt glada över att aktörerna bakom Hernö Gin Hotell valde vårt system.

Hög efterfrågan på Höga Kusten
Enligt Jon Hillgren har man under många år kunnat se ett stort behov av hotellrum på Höga Kusten. Planen är att öppna under februari 2025 och man har redan börjat märka av ett intresse.

- Vi ser en enorm efterfrågan av bäddar på Höga Kusten, framför allt ett behov av bättre bäddar. Det finns också ett behov för konferensytor. Vi vill att Hernö Gin Hotell ska ha något för alla, oavsett om det är nytta eller nöje som tagit dem till Härnösand, säger Jon Hillgren och avslutar:

- Vi ser att det kommer att vara en hög beläggningsgrad från början, med ett redan högt intresse och inkomna bokningar. Vi ser fram emot att få öppna våra dörrar februari nästa år. Det ska vara en upplevelse att bo på hotellet; för ensamresande, par, barnfamiljer, kompisgäng och företag – och vi hälsar samtliga varmt välkomna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder