SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GibbsCAM 2025 är här!

GibbsCAM 2025 AI-funktioner lanseras i september
GibbsCAM, en ledande innovatör inom CAD/CAM för produktionsbearbetning, presenterar stolt den senaste versionen som inkluderar AI.

Den senaste versionen kommer att lanseras i USA på IMTS i Chicago och i Tyskland på AMB i Stuttgart. I denna nya version satsar GibbsCAM 2025 stort på att integrera avancerade svarvtekniker, utrusta sina kunder med AI-funktioner och erbjuda enkel tillgång till omfattande kunskap om tillverkning och verktyg. GibbsCAM fortsätter att integrera Sandviks banbrytande tillverknings- och verktygskunskap i sin utveckling, vilket ger kunderna betydande förbättringar i effektivitet och produktivitet, både inom konstruktion och produktion.

Utnyttjar svarvningens fulla potential
I den senaste versionen, GibbsCAM 2025, erbjuds fullt stöd för Sandviks OptiThreading™, vilket ytterligare förbättrar CAM-lösningen. GibbsCAM tog det första steget mot att integrera och stödja flera svarvtekniker från Sandvik genom att introducera Sandvik Coromants PrimeTurning™-teknik i GibbsCAM 2023. Med implementeringen av förbättrade Y-axelsvarvningen (simultan rörelse) i förra årets version, fortsatte GibbsCAM att arbeta mot sitt mål att bli den främsta CAM-lösningen för Sandvik Coromants olika svarvtekniker.

Med skärplattan placerad i YZ-planet riktar Y-axelsvarvning effektivt de primära skärkrafterna in i frässpindeln, vilket ger exceptionell stabilitet. Detta ger överlägsen spånkontroll, förbättrad ytfinish och ökad skärhastighet. Dessutom används en tredje axel för simultan verktygsrotation, vilket tillåter optimal positionering av verktyget och möjliggör bearbetning av svåråtkomliga former med ett enda verktyg. Detta möjliggör också en sömlös "svepande" rörelse för att skära komplexa former, förhindrar märken på detaljen och säkerställer exakt kontroll av svarvplattans kontaktpunkt.

Sandvik Coromants OptiThreading™ erbjuder en banbrytande gängsvarvningsteknik. GibbsCAM:s nya svarvstrategi för OptiThreading™ möjliggör kontrollerad spånbrytning för att eliminera långa spånor som kan skada komponentens yta och hamna i vägen för bearbetningen. OptiThreading™ är lika lämplig för enkla gängor som för att skära komplexa gängprofiler i hårda legeringar eller exotiska material. Med hjälp av skärdata från CoroPlus® Tool Library möjliggör OptiThreading™ att användare kan få optimerade verktygsbanor för gängsvarvning som specifikt övervinner utmaningen med spånhantering i dessa operationer. Detta uppnås genom specialiserade verktygsbanor i GibbsCAM som använder kontrollerade, oscillerande rörelser in och ut ur materialet för att bryta av spånan på alla pass utom det sista. Resultatet är kontrollerad spånhantering för förbättrad komponentkvalitet, snabbare skärhastigheter och mindre manuellt arbete genom att minska behovet av att manuellt rensa långa spån under maskinens gång.

För både Y-axelsvarvning och OptiThreading™ erbjuder GibbsCAM 2025 de bästa programmeringsstrategierna, vilket utnyttjar dessa fantastiska teknologiers fulla potential. Med ”Spantdyk” erbjuder GibbsCAM 2025 ytterligare en kraftfull ny svarvstrategi. Denna speciella svarvstrategi för grovbearbetning minskar verktygsutböjning, förbättrar verktygets livslängd och garanterar utmärkt spånhantering. Under ett första pass sticker verktyget upprepade gånger in i materialet med fullt ingrepp för att skapa en serie skär där varje skär är mer än en verktygsbredd ifrån från det föregående. Det följande passet skär bort de återstående spanten med en 30-50%
ökning av matningen.

Som den ledande CAM-lösningen för längdsvarvar introducerar GibbsCAM 2025 ett nytt alternativ för spindelns origo. Detta gör det möjligt för NC-programmeraren att definiera ett värde för avståndet mellan guidelagrets framsida och spindelns nollposition. Med detta blir korrekt positionering och simulering av maskinkomponenter på spindelns axel lättare. Det ger ett mer intuitivt gränssnitt i de dynamiska koordinatdefinitionerna för längdsvarvar.

Snabb och effektiv AI-support
GibbsCAM:s mål är att göra tillverkningskunskap mer tillgänglig genom AI, vilket stärker mänsklig kreativitet i varje steg. Introduktionen av GibbsCAM Copilot är en del av Sandviks strävan att tillhandahålla AI till användaren. Det är bara början på en långsiktig satsning på att maximera produktivitet och lönsamhet genom implementering av AI-teknologi. Direkt tillgängligt från Hjälp-menyn använder GibbsCAM Copilot Microsoft Azure Open AI en dedikerad databas, tränad av GibbsCAM-teamet, för att erbjuda snabb användarsupport när som helst utan att behöva söka igenom dokumentation eller kontakta supporten.

GibbsCAM 2025 erbjuder en ny plugin för up2parts autoCAM och gör detta kraftfulla verktyg för automatiserad NC-programmering tillgängligt för sina användare. Med hjälp av 3D-modeller med toleransinformation (PMI) genererar up2parts autoCAM automatiskt förslag och rekommendationer för sexsidig bearbetning, inklusive fastspänning, bearbetningssteg, operationer och verktyg genom att använda AI-teknik. Detta leder till minskad
programmeringstid genom att automatisera NC-programmeringen baserat på geometri och PMI. GibbsCAM-användare kan läsa in informationen till GibbsCAM, postprocessa direkt eller simulera och redigera om det behövs.

Omfattande prestandaförbättringar i hela GibbsCAM 2025 Visualisering av flerflödesoperationer
Inom sin kraftfulla Multi Task Machining-lösning (MTM) stödjer GibbsCAM de mest komplexa maskinerna med ett obegränsat antal axlar och vilken axelriktning som helst. För att alltid ge användaren den bästa översikten över de definierade flerflödesoperationerna, erbjuder GibbsCAM 2025 ytterligare visningslägen i Operationslistan för att visa flera flöden oberoende av Synk-kontrollen. Användare kan välja att Visa alla flöden för en omfattande översikt, Visa varje flöde separat för att fokusera på ett flöde i taget eller använda Flödessynkläge för att se hur de olika flödena arbetar samtidigt, vilket förbättrar körordning och kontroll över MTM-processer.

Funktion för Facettmodeller
Facettmodeller (FM) kan spela en viktig roll i moderna CAM-program, genom att överbrygga potentiella luckor mellan design och tillverkning och möjliggöra precisa och optimerade produktionsprocesser. GibbsCAM 2025 ger användare kraftfulla verktyg för att manipulera facettmodeller utan behov av externt CAD-program.

Den nya Facettmodelleringsverktygen stödjer ett brett utbud av specifika redigeringsfunktioner, inklusive Omvandla till Facettmodell, Förenkla, Facettera Om, Reparera, och Mjuka Upp. Många befintliga solidmodelleringsfunktioner stödjer nu FM, såsom boolska-operationer (Addera, Subtrahera, Skär, Separera, Offset/Skal, Historik, och mer). Med denna nya funktionalitet kan GibbsCAM-användare nu enkelt arbeta med facettmodeller som detaljer, maskinkomponenter, fixturer och råämnen direkt i GibbsCAM.

Kraftfull verktygshantering
GibbsCAM 2025 ger ytterligare förbättringar för verktyg och verktygshantering. Den nya knappen Beställ Verktyg använder information från verktygsbibliotek, såsom artikel-/katalognummer och tillverkare. Denna information samlas in via en verktygskatalogintegration, inklusive källor som CPTL, Garr Tool, Harvey Tool, etc. När man klickar på knappen dirigeras användaren till inköps/beställningssidor, för den specifika leverantör som verktyget beställs ifrån.

Förbättringar i simulatorn
Simulatorn i GibbsCAM 2025 erbjuder förbättrade funktioner för överlägsen kontroll och synlighet under simuleringar, vilket säkerställer programnoggrannhet. Ett nytt stoppalternativ gör att simuleringen kan pausas före varje operation. Dessutom spårar en ny rullningslist i Synk-Kontrollen var i programmet simuleringen befinner sig och ger realtidsfeedback för MTM-operationer. Det innovativa alternativet Visa Rotationsriktning visar grafiskt spindelns riktning för både svarv- och frässpindlar. För att förbättra säkerheten är kollisionskontroll och varningar nu aktiverade som standard.

GibbsCAM:s president Thorsten Strauß kommenterar den nya lanseringen: "GibbsCAM 2025 markerar början på en ny era av AI-stöd för tillverkning. Nu är vi det första CAM-systemet på marknaden som erbjuder en AI-copilot baserad på Microsofts Azure Open AI. Dessutom, tack vare vårt samarbete med up2parts, kan vi nu erbjuda våra kunder en kraftfull AI-baserad verktygsbanegenerator. Dessa är betydande steg för CAM-världen och för GibbsCAM också. Genom att lansera dessa innovativa lösningar visar vi vår ambition att stärka vårt teknologiska ledarskap inom detta område. Och jag kan redan lova att vi nu arbetar på ytterligare kraftfulla
förbättringar."

För att ta reda på mer om GibbsCAM 2025 och de nya AI-funktionerna, besök vår webbplats: https://www.gibbscam.com/en/whats-new
Kontaktinformation
Postadress
Storsätra­gränd 5a
12739 Skärholmen
Besöksadress
Storsätra­gränd 5
12739 Skärholmen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556011-6120
Grundat: 1991
Anställda: 6
CAD/CAM LÖSNINGAR FÖR EFFEKTIV CNC PROGRAMMERING
Vårt kunniga team har levererat CAM program och lösningar för maskinstyrning till tillverkande industri, i mer än 30 år. Fructus är Nordisk distributör av GibbsCAM för programmering av CNC maskiner. Våra övriga mjukvaror omfattar Alibre 3D CAD, CIMCO Editor/Databas och DNC lösningar samt RopeCAM för specialgängning. Vi tillhandahåller komplettlösningar med programvara, kundanpassning, idriftsättning samt professionell support. I Norden styrs idag tusentals CNC maskiner med hjälp av CAD/CAM lösningar från Fructus.

Låt oss visa hur vi kan stärka även Ert företag.
Välkommen med Er förfrågan!

Agenturer

Alibre CAD, Sverige
Lättanvänd solid 3D CAD till låg kostnad. Alibre Design erbjuder snabb, robust och noggrann 3D modellering som passar utmärkt för det mindre företaget, tillverkande företag, och designers. Den har ett intuitivt arbetssätt vilket gör att den även lämpar sig väl för sporadiska användare.
CIMCO Integration, Sverige
CIMCO Edit är marknadens mest populära NC-editor. Med över 60.000 installerade licenser runtom i världen är den något av en standard idag. I Produktsortimentet finns DNC lösningar, MDC (maskinövervakning) samt PDM för verkstadsgolvet (dokumenthantering).
GibbsCAM, Sverige (Generalagent)
GibbsCAM är ett kraftfullt men lättanvänt CAM program för programmering av CNC maskiner inom områdena fräsning, svarvning och trådgnist. Den senaste generationen GibbsCAM omfattar ett användargränssnitt som har revolutionerat CAM industrin – användarvänligt, intuitivt och med ett logiskt arbetssätt för CNC programmerare och maskinoperatörer. MODULUPPBYGGT GibbsCAM består av ett antal baspaket och därtill ett antal påbyggnadsmoduler. I samtliga baspaket ingår både CAD-del, CAM-del och 3D Simulator. Moduluppbyggnaden gör att man kan starta med ett enklare/billigare CAM program för att sedan bygga på med fler moduler vartefter behov uppstår och man hunnit med att utveckla sin kompetens. ”The Sky Is The Limit”. LOKALT SPRÅKSTÖD FÖRENKLAR INÄRNING GibbsCAM har översatts till cirka 20 olika språk, däribland svenska och finska. GIBBSCAM I NORDEN Sedan tidigt 1990 tal distribueras GibbsCAM i Norden av Fructus Data AB (Sverige, Norge, Finland).

Kontakter

Lars Skogman
Försäljningsingenjör
070-2899172

Filmer

This is GibbsCAM

This is GibbsCAM
Svarvning / Fräsning i Multisvarv
5 axlig fräsning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål