SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framsteg och nya möjligheter

Höjer kvalitet och minskar miljöpåverkan
Från den 1 oktober 2024 påbörjar EdmoLift uppdateringen av färg och struktur på T-seriens standardmodeller. Med fokus på att ge produktsegmentet en mer exklusiv känsla samtidigt som miljöpåverkan minskas byts en av färgerna till en mer distinkt nyans och båda färgerna får strukturfinish. Ordrar lagd fram till den 1 oktober berörs inte av förändringen.

Ny standardfärg och struktur
Den nuvarande orangea färgen RAL 2010 ersätts med en ny och mer framträdande nyans: RAL 2009. För den blåa färgen, RAL 5002, görs ingen uppdatering men färgerna kommer att ha pulverlackerad strukturfärg, vilket ger ett mer exklusivt utseende.

Denna förändring synliggör tydligare också skillnaden mellan premiumsegmentet (T-serien) mot det kostnadseffektiva segmentet (C-serien) som behåller den glansiga finishen. Funktion och prestanda är oförändrad i båda segmenten. Den nya färgen och strukturen är helt enkelt ett sätt att ytterligare förbättra produktsortimentet utan att kompromissa med produkternas egenskaper.

Kunddriven förändring
Utförliga tester och kundundersökningar har visat att den nya strukturfärgen inte bara förbättrar utseendet utan också bidrar till en högre kvalitetskänsla. EdmoLift har haft strukturfärg sedan 2012 och vissa kunder har det redan som standard, då det utgör ett halkskydd både för material och om personen ska vistas på plattformen. Beslutet om att uppdatera färg och struktur baseras delvis på testerna och undersökningarna men också på feedback från kunder och partners.

Minskad miljöpåverkan som resultat
Det är inte bara kvalitetskänslan som förändras vid införandet. En intressant aspekt med uppdateringen är en positiv inverkan på miljön. Genom att övergå till strukturfinish från den glansiga minskas behovet av färgmängd och ommålning. Det blir också mindre spill av färgen som också leder till mindre miljöpåverkan.

- 2010 driftsattes pulvermålningsanläggningen och beslutet togs att använda låghärdande färgpulver som en av de första i Sverige. Detta skifte var positivt ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom det kräver lägre härdtemperatur eller kortare härdtid. Nu gör vi ytterligare en förbättring där färgtäckningen blir bättre vilket betyder mindre avfall och bättre användning av resurser, så även ekonomin påverkas. Det är en central del i vår strävan efter att vara en mer hållbar och miljövänlig tillverkare, säger Jan Eriksson, Miljö- och hållbarhetschef.

Vad som händer nu
Nu påbörjas alltså införandet och vid årsskiftet väntas alla standardprodukter i T-segmentet, som tillverkas i EdmoLifts fabrik i Härnösand, att omfattas av förändringen. Kunder som önskar att anpassa sina lyftlösningar kan fortsatt beställa EdmoLift-produkter i vilken RAL kulör som helst.

Denna uppdatering markerar ett nytt kapitel för EdmoLift. Genom att höja kvaliteten på våra produkter och samtidigt minska vårt miljöavtryck, visar vi vårt engagemang för både innovation och hållbarhet, avslutar Jan.
Kontaktinformation
Postadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Besöksadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Region
Härnösand
Västernorrlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556241-1222
Grundat: 1964
Anställda: 80
Välkommen till EdmoLift AB,
Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord, pallhanteringsprodukter och hjälpmedel för materialhantering.

Över allt där det utförs lyft - på kontor, fabriker, sjukhus, scener, lagerlokaler, garage, butiker, varuhus, skolor, institutioner - kan produkter från EdmoLift göra det tunga arbetet och ta över människors bördor. Eftersom den främsta orsaken till muskel-, skelett- och nervskador kan minskas betydligt genom att eliminera tunga lyft, kan EdmoLifts produkter betraktas som ett hälsohjälpmedel. Eftersom det förbättrar intern logistik och transport och positionering av material, kan det också kallas ett effektivt arbetsredskap.

EdmoLift tillverkar lyftbord som passar nästan alla användningsområden inom alla branscher, från minsta komponent hantering till stora kajbord eller hissar. Kapaciteter från 200 kg, ända upp till 10.000 kg. Vi erbjuder kund unika lösningar samt har över 300 standard modeller.

På EdmoLift utvecklar vi nya produkter och förbättrar kontinuerligt befintliga modeller, det är en del av det dagliga arbetet. Att ligga steget före är en enorm fördel om ni väljer EdmoLift som leverantör och partner. Vi har produkter som är helt unika och har världsomfattande patentskydd.

EdmoLift sparar pengar genom att minska kostnaderna för förlorade arbetsdagar och kan därför också kallas en ekonomisk investering.
Sätt oss på prov!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Movexx, Nederländerna (Generalagent), Sverige (Generalagent)
Movexx, Nederländerna (Generalagent) Elektriska dragtruckar med kapacitet från 1 ton upp till 6 ton. Framföres utan krav på truckkörkort. Används inom en bred variation av logistikprocesser såsom hotell, flygplatser, lager, tillverkningsindustri, handelsträdgård, tvätteri och kärnkraftverk

Certifieringar

AAA – FR 2000

Kontakter

Mikael Fernlund
Försäljningschef Norden
0611-837 61
Hans Skoog
0611-837 80
Försäljning och support
0611-837 80
Niklas Fällström
Fältsäljare
0611-83755
072-1477700
Emma Tjernberg
Digital communications specialist
+46 (0)611 837 72

Filmer

NEO 30 Live demo

NEO 30 Live demo
EdmoLift company presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-09
Olsons på EuroBlech 2024Moussi Montage Introducerar Ny Serie Vi fyller 50 årFördelarna med att investeraNy Distributör för Nakanishi-Jaeger GmbH
2024-10-08
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!