SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flexibelt val för modern tillverkning

Effektivisering genom multifunktionalitet
I dagens tillverkningsindustri ställs höga krav på effektivitet och flexibilitet. Flerfunktionsmaskiner har blivit ett attraktivt alternativ för många företag som vill kombinera flera bearbetningssteg i en och samma maskin. Dessa maskiner erbjuder möjligheten att integrera svarvning, fräsning, borrning och andra bearbetningsprocesser, vilket minimerar behovet av flera separata maskiner och omställningstider.

Vad är en flerfunktionsmaskin?


En flerfunktionsmaskin är en avancerad CNC-maskin som är designad för att utföra flera olika typer av bearbetning på ett och samma arbetsstycke utan att behöva byta maskin eller omkalibrera inställningarna. Detta kan innebära att en maskin både kan svarva och fräsa, samt utföra andra operationer som annars skulle kräva separata maskiner. Denna typ av maskin är ofta baserad på en horisontell svarv men med tillägg av fräshuvuden och andra verktyg som möjliggör komplex bearbetning i ett svep.

Vanliga funktioner hos flerfunktionsmaskiner


Flerfunktionsmaskiner är utrustade med flera verktygshållare och kan hantera en rad olika verktyg för olika bearbetningsuppgifter. De är ofta utrustade med avancerade spindlar, som kan rotera i höga hastigheter, och en eller flera revolvrar för snabbt verktygsbyte. Många modeller inkluderar även en Y-axel som tillåter mer komplex fräsning och bearbetning från olika vinklar. Funktionen att kunna bearbeta arbetsstycken med hög precision och i komplexa former gör dem särskilt användbara för produktion av komponenter där toleranserna är mycket små.

Fördelar och nackdelar med flerfunktionsmaskiner


Fördelarna med flerfunktionsmaskiner är många. Genom att kombinera flera bearbetningssteg i en maskin minskar behovet av arbetsstyckets ompositionering, vilket i sin tur minskar risken för fel och ökar noggrannheten. Dessutom kan man spara betydande tid och kostnader genom att minska behovet av flera separata maskiner och det utrymme dessa skulle kräva. En potentiell nackdel kan dock vara att flerfunktionsmaskiner, på grund av sin komplexitet, kan kräva mer omfattande utbildning för operatörerna och mer underhåll för att säkerställa optimal drift.

När är flerfunktionsmaskiner passande?


Dessa maskiner är särskilt lämpade i situationer där produktionsvolymerna är höga och där precision är av yttersta vikt. Företag som tillverkar komponenter för flygindustrin, bilindustrin eller medicintekniska produkter kan dra stor nytta av den flexibilitet och effektivitet som flerfunktionsmaskiner erbjuder.

Kontakta Duroc Machine Tool


Duroc Machine Tool erbjuder ett omfattande sortiment av högkvalitativa flerfunktionsmaskiner från DN Solutions, anpassade för att möta de specifika behoven i din produktion. Oavsett om du behöver en maskin för komplex bearbetning eller vill optimera dina produktionsprocesser med det senaste inom CNC-teknik, har de lösningarna för dig.
Ta kontakt!
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
DN Solutions, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Doosan) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder