SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Faktureringsproblem bromsar företag

Som vill växa internationellt
Enligt en ny rapport från Stripe planerar hälften (49 procent) av alla prenumerationsföretag att expandera internationellt under det kommande året. Dock uppger en stor majoritet, 69 procent, av beslutsfattarna i studien att deras nuvarande faktureringssystem bromsar denna expansion.

Trots den växande populariteten för prenumerationsbaserade affärsmodeller står företagen inför betydande utmaningar när det gäller att behålla kunder och minimera intäktsförluster. Rapporten visar att ofrivillig churn, det vill säga när kunder omedvetet förloras på grund av problem som misslyckade betalningar, fortsätter att vara ett stort problem. Siffrorna belyser den bristande förmågan hos många företag att både hantera och förebygga dessa förluster effektivt.

Hela 43 procent av prenumerationsföretagen kan inte kvantifiera intäktsförlusten på grund av churn eller misslyckade betalningar, och 79 procent medger att de inte har implementerat några åtgärder för att minska problemet. Trots att 40 procent av företagen har sett en ökning av ofrivillig churn under det senaste året, är kundbortfall – ofta orsakat av misslyckade betalningar på grund av utgångna kreditkort – fortfarande ett stort problem för branschen.

Att minska kundbortfallet borde vara en prioritet för alla företagsledare, eftersom det är billigare än att skaffa nya kunder och ett effektivt sätt att öka intäkterna och kundens livstidsvärde. Vi hoppas att företag ser värdet med denna rapport och Stripes lösningar för att undvika tappa intäkter på ett enkelt och effektivt sätt, säger Margreet Brenkman.

I studien deltog fler är än 2 000 beslutsfattare inom prenumerationsområdet i nio länder deltog i studien.

Stripe Billing Report

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-11
Maximera budgeten med begagnade städmaskiner
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD