SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Första årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"

Banbrytande ägarinnor prisades i Stockholm
Igår, den 5 september, utdelades Ownershift Prize, för att uppmärksamma de kvinnor som äger och driver företag i Sverige. Priset är instiftat av Ownershift för att belysa kraften av ekonomisk jämställdhet och samtidigt lyfta de kvinnor som äger och driver företagandet framåt i Sverige och internationellt.

– Att vi nu för första gången får dela ut Ownershift Prize är en betydelsefull milstolpe i vår strävan efter ekonomisk jämställdhet. Detta blir årets viktigaste lunch, där vi samlar politiken, näringslivet och forskningen för att tillsammans skapa jämlika förutsättningar kring ekonomi och ägande. Genom att lyfta fram och belöna ägarinnor som banar väg för förändring, belyser vi vikten av ekonomisk självständighet för kvinnor och samhället i stort. Vårt mål är att inspirera till konkret förändring, säger Emma Knaggård Wendt, generalsekreterare på Ownershift.

De kvinnor som hedras med Ownershift Prize har alla på olika sätt bidragit till att bryta ny mark i näringslivet; både som ägarinnor och företagsledare och deras insatser speglar det centrala målet med priset: att främja ekonomisk jämställdhet och stärka kvinnors ställning som ägare och ledare.

"Det har varit ett privilegium att leda arbetet med en så namnkunnig och kompetent jury. Med deras samlade erfarenhet och insikter har vi kunnat föra engagerade och djupgående diskussioner kring varje kandidat. Det har varit en oerhört svår uppgift att utse vinnarna, då alla nominerade kvinnor är värdiga pristagare och har imponerat med sitt ledarskap och sitt banbrytande arbete. Vi önskar att vi kunde prisa dem alla, för deras bidrag till ekonomisk jämställdhet och deras förmåga att inspirera andra är inget mindre än extraordinärt."säger Regina Sipos, juryordförande.

Årets pristagare:



BLING - Årets Ownershiftare 2024
Motivering:
Priset för årets ownershiftare går till organisationen BLING. Organisationen arbetar hårt och visar ständigt på strålande resultat för att överbrygga strukturella hinder i samhället. BLING demokratiserar möjligheten för fler att äga; sin tid, sitt liv och sin framtid.

Caroline Berg, styrelseordförande Axel Johnson - Company Owneress of the year 2024
Motivering:
Caroline tilldelas priset för sitt strategiska & offensiva ägarskap. En ledare som med sitt fokus på människor får hela koncernen att visa på stark & hållbar tillväxt. Som femte generationens ledare har hon axlat ett handlingskraftigt ordförandeskap som på ett modernt sätt inte kommer att sakta ner på tillväxttakten.

Kerstin Dafnäs - Forest Owneress of the year 2024
Motivering:
Kerstin tilldelas priset för sitt outtröttliga arbete för att skapa ett mer jämställt skogsägande. Som tidigare ordförande i organisationen Spillkråkan har hon som en betydande skogsägare visat på en betydelsefull handlingskraft för att kvinnor ska bli mer aktiva i skogen. Kerstin lever som hon lär och kommer att inspirera till fler skogägarinnor inom sin livstid.

Karin Bodin, koncern-vd och huvudägare i Polarbrödskoncernen - Owneress of the year 2024 - Perseverance & Leadership
Motivering:
Karin tilldelas priset för sitt uthålliga och modiga ägarskap. Som ägare och koncern-vd i Polarbrödskoncernen är hon en modern förebild som kombinerar ägande och höga befattningar inom näringslivet. Starkt affärsdriv, värderingsstyrt ledarskap och uthållighet gör att både affärer och människor växer under hennes vingar.

Carolina Faxe, vd & ägare för TicTac Learn AB - Growth Owneress of the year 2024
Motivering:
Carolina tilldelas priset för sitt mod att köpa upp en verksamhet och få den att blomstra internationellt. Hon visar på en resa som en stark ägarinna att imponeras och motiveras av. Tillväxt, hållbart och modernt är synonymt med Carolinas sätt att driva bolag och resan har bara börjat för denna ägarinna.

Maria Rankka - Innovation Owneress of the year 2024 - Deltar ej på plats
Motivering:
Maria tilldelas priset för sitt innovativa ägarskap att utmana sina olika verksamheter. Hon kliver in med ett starkt driv att äga, utveckla och leda revolutionen mellan medicin och teknik. En förebild som ständigt intar högre positioner i näringslivet i kombination med att äga, Maria visar vägen för ett jämställt näringsliv.

– Det är en ära att få leda denna första prisutdelning och vi är fast beslutna att fortsätta arbetet med att lyfta fram och inspirera fler kvinnor att ta sin rättmätiga plats, säger Emma Knaggård Wendt.

Jury: Hidayet Tercan, Emma Knaggård Wendt (GS), Regina Sipos, Sara Serray. Aaron Kroon. Nedre rad från vänster; Micael Dahlen, Pelle Törnberg, Anna König Jerlmyr, Caroline Farberger.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklySeco förlänger partner­skap med Swemachinist
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål