SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Företagsaffärer inom den fria gemenskapen

NP Nilsson förvärvar Hejdes Trävaru i Skåne
NP Nilsson, en av de största delägarna inom Sveriges Fria Bygghandlare, stärker nu sin position i södra Sverige ytterligare genom förvärvet av Hejdes Trävaru AB med tre anläggningar i Skåne. Och eftersom Hejdes också är en del av Sveriges Fria Bygghandlare, stannar de kvar i gemenskapen, samtidigt som den starka entreprenörs- och familjeföretagskulturen på anläggningarna bibehålls.

Det finns många gemensamma nämnare mellan NP Nilsson och Hejdes. Båda är familjeföretag med lång historia och båda är certifierade träexperter som brinner för att hjälpa sina lokala proffskunder genom alla typer av byggprojekt. Dessutom är båda delägare i Sveriges Fria Bygghandlare.

Förvärvet, som träder i kraft 1 september, innebär att NP Nilsson fortsätter sin expansion och befäster sin starka ställning i södra Sverige. Ett strategiskt, och naturligt, beslut enligt Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson.

– Vi känner folket på Hejdes sen länge, så när möjligheten öppnade sig för oss att förvärva Hejdes kändes det väldigt naturligt för både dem och oss. Våra företag har liknande bakgrund, kultur och struktur. Malmö och hela regionen är en prioriterad marknad för oss. Vi tycker samtidigt att Kävlinge är en spännande kommun med en optimistisk framtidstro och vi ser verkligen fram emot att komma igång, säger Fredrik Bergh.

Att det är just NP Nilsson som tar över verksamheten välkomnas av såväl Hejdes ägare Christer Törngren, som av hans son Björn Törngren, vd på Hejdes.

– NP Nilsson är, precis som vi, ett anrikt familjeföretag och vi vet att de har det som krävs för att förvalta det vi under många år byggt upp, och att utveckla det vidare. Det är förstås positivt för både personalen och kunderna att det är en aktör med likartade värderingar och synsätt som tar över, säger Björn Törngren, vd på Hejdes Trävaru AB.

Även Johan Rosendahl, tf vd och styrelseordförande i Sveriges Fria Bygghandlare, är glad att Hejdes anläggningar stannar kvar inom gemenskapen.

– Både NP Nilsson och Hejdes är urtypen för vad vår gemenskap står för. Båda företagen har i generationer varit fria att fatta sina egna beslut och jag tror inte att medarbetarna på Hejdes hade trivts särskilt bra om de blivit uppköpta av någon av de toppstyrda kedjorna. Och inte deras kunder heller, avslutar Johan Rosendahl.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-05
En storspelare i stål- och plåtbranschenFörnyar Solitas Azure Analytics specialisering Lanserar industriella OLED displayerEU:s nya AI-lag har ingen påverkan Consilium köper Daspos
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning