SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Europas smartaste huvudstäder

Stockholm på topp 10 listan
Tre snabba insikter
• Paris erbjuder bäst uppkoppling och infrastruktur
• Stockholm är Europas sjunde smartaste huvudstad
• Amsterdam är Europas smartaste huvudstad från ett grönt perspektiv

Stockholm är den sjunde smartaste huvudstaden i Europa
Stockholm erbjuder stabil och snabb uppkoppling till stadens invånare och får höga poäng i kategorin infrastruktur och uppkoppling. Det kompletteras med ett bra företagsklimat inom framtidstekniker såsom AI och IoT. Därutöver är antalet byggnader som är miljöcertifierade högt i Stockholm, bara tre andra huvudstäder har fler.

Paris väg till att bli Europas smartaste huvudstad
Med 76 av 100 möjliga poäng utsågs Paris till Europas smartaste huvudstad i Smart city index 2024 med tre poängs marginal till tvåan London. OS-arrangören fick väldigt höga poäng i kategorierna uppkoppling och infrastruktur samt tech-arbetsmarknad och det kompenserade för de svagare resultaten inom grön infrastruktur.

Paris har satsat stort på att bygga ut 5G-nätet och 99,9 procent av stadens invånare har möjlighet att få tillgång till internetuppkoppling därigenom. Det kompletteras med över 10 500 gratis WiFi-uppkopplingar vilket är tredje flest i Europa.

Nederländernas huvudstad är grönast i Europa
Med 75 av 100 poäng utses Amsterdam till vinnare inom segmentet grön infrastruktur på årets Smart city index och kan därmed titulera sig Europas grönaste huvudstad 2024. Stockholm återfinns på åttonde plats bakom städer som Wien och Budapest.

Den nederländska huvudstaden är välkänd för att främja cyklande och Amsterdam har en plan för att bli den första koldioxidneutrala staden till 2050. Men det är inte bara i termer av att invånarna cyklar mycket som staden ligger i framkant när det kommer till gröna transporter.

I Amsterdam finns det 67 laddstolpar för elbilar per 100 000 invånare. Dessutom har satsningen på gröna byggnader börjat ge resultat, med fler certifierat gröna byggnader i Amsterdam än i någon annan av indexets städer.

Metodik
Vi analyserade 16 olika faktorer, indelade i de tre kategorierna Techinfrastruktur och uppkoppling, Grön infrastruktur och Techarbetsmarknad för att skapa ett viktat index med jämförbar data baserat på OECDs riktlinjer för smarta städer. Alla 16 faktorer vägde lika tungt i det slutliga indexet. Indexet innehåller 68 städer varav 23 är europeiska huvudstäder och 48 är stora amerikanska städer. Varje faktor standardiserades och tillskrevs ett värde mellan 0 och 100 för att säkerställa att data punkterna kunde jämföras. Analysen genomfördes i april 2024.

Du kan läsa hela rapporten här:

proptechos.com

Jonathan Björkman
PR & Outreach Manager
Mob: +46760222446
Email: jonathan@proptechos.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Optimera din industri med realtidsmätning Belano nya RAS Turbo 2 Plus CompactHåll truckarna i toppskickKyndryl öppnar nytt kontor Nya pneumatiska ventiler från Emerson
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"