SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett kostnadseffektivt val för plåtbearbetning

Effektivisering med begagnade plåtmaskiner
Att investera i begagnade plåtmaskiner är ett strategiskt val för företag inom metallbearbetning som vill hålla nere kostnaderna samtidigt som de upprätthåller en hög standard. Dessa maskiner, som har genomgått noggranna kontroller och ofta uppgraderingar, kan leverera samma prestanda som nya modeller men till en bråkdel av kostnaden. Genom att köpa begagnade maskiner kan företag säkerställa kontinuitet i produktionen och samtidigt frigöra kapital för andra viktiga investeringar.

Vad kännetecknar plåtmaskiner?


Plåtmaskiner är designade för att bearbeta metallplåtar genom processer som skärning, bockning och formning. De kännetecknas av sin robusthet och förmåga att hantera tunga arbetsuppgifter under långa perioder. Tack vare deras precision och effektivitet är de oumbärliga i verkstäder som kräver exakta och konsekventa resultat. Dessa maskiner är byggda för att stå emot påfrestningar och erbjuder hög produktivitet, vilket gör dem till en central del i metallbearbetningsindustrin.

Olika typer av plåtmaskiner


Plåtmaskiner finns i flera olika typer, var och en utformad för specifika arbetsuppgifter:

1. Gradsaxar - Ger möjlighet till precisionsskärning av metallplåtar, vilket är avgörande för detaljerade konstruktioner.
2. Hörnklippmaskiner - Specialiserade på att klippa och forma exakta hörn i plåtar, vilket är viktigt för byggnadskomponenter.
3. Kantpressar - Används för att bocka och forma plåtar till specifika vinklar och strukturer, ofta för att skapa komplexa former.
4. Profilsaxar - Dessa maskiner är idealiska för att skära specifika mönster eller profiler i plåtar, vilket är viktigt för specialiserade applikationer.
5. Ringvalsar - Perfekta för att forma plåtar till cirkulära eller ovala former, används ofta i rör- och tankproduktion.
6. Rundvalsar - Designade för att skapa cylindriska former från plåtar, viktiga i produktionen av rör och cylindrar.
7. Universalpressar - Mångsidiga maskiner som kan användas för en rad olika bearbetningsuppgifter, inklusive stansning och bockning.

Fördelen med begagnade plåtmaskiner


Att välja begagnade plåtmaskiner innebär stora ekonomiska besparingar utan att göra avkall på maskinens funktionalitet. Begagnade maskiner är ofta noggrant genomgångna, testade och ibland uppgraderade för att möta moderna standarder. Detta gör dem till ett pålitligt alternativ för företag som behöver balansera budgeten med produktionskrav.

Viktigt att tänka på vid köp


Vid köp av begagnade plåtmaskiner bör du noga överväga maskinens skick, tillgängligheten av reservdelar, och den tekniska support som leverantören erbjuder. En detaljerad inspektion av maskinens historik, inklusive underhåll och tidigare användning, är nödvändig för att säkerställa att den kommer att fungera enligt förväntningarna.

Begagnade plåtmaskiner från SE Datateknik


Om du överväger att köpa begagnade plåtmaskiner eller har några frågor, tveka inte att kontakta SE Datateknik. De erbjuder expertis och vägledning för att hjälpa dig hitta rätt maskin för dina specifika behov. Deras team finns här för att säkerställa att du gör ett välgrundat och tryggt val som kommer att gynna din verksamhet på lång sikt. Det erbjuder maskiner från välkända varumärken såsom Bendmak och många fler. Besök deras hemsida idag.
Kontaktinformation

Stefan Eriksson Data Teknik AB

Postadress
Box. 2008
15102 Södertälje
Besöksadress
Tegel­vägen 1:5
64164 Sköldinge
Region
Södertälje
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556224-6586
Grundat: 1976
Anställda: 2
Välkommen till SE-Datateknik AB.

Din leverantör av:
Verkstadsmaskiner / Used machines
Tillbehör / Misc
Plåtmaskiner / Sheet metal machines
Beg. CNC-maskiner / Used CNC-machines

SE-Datateknik AB startades 1976 och började tidigt att utveckla program för NC kommunikation och beräkningsprogram. Företaget var även återförsäljare för Facit och var det den som sålde flest Facit produkter inom segmentet verkstadsteknik såsom stansar och diskettstationer. Senare utökade SE-Datateknik sitt program och tog även upp agenturerna för olika CAD/CAM/DNC relaterade program.

SE Datatekniks produktprogram

Idag koncentrerar vi oss på att köpa och sälja nya och begagnade verktygsmaskiner.

Agenturer

Bendmak, Turkiet
Plåtmaskiner
Hidroliksan, Turkiet
Hydrauliska verkstads pressar.
MACC, Italien
Klingkapmaskiner och bandsågar
RHTC PROFI, Nederländerna
Nya horisontella pressar.
Strands, Sverige
Pelarborrmaskiner

Certifieringar

AAA

Kontakter

Edwin Eriksson
VD
0739-13 61 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-10
EJOT lanserar ALtracs® XtScrive ingår avtal med Svea Bank James Hardie Sverige växer SOTI tar digitalisering till en ny nivåRheinzink ställer in siktet
2024-10-09
TYRI startar egen produktion av kretskortServokablar för NordamerikaOlsons på EuroBlech 2024Moussi Montage Introducerar Ny Serie Vi fyller 50 år
2024-10-08
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell