SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

EqLab skapar ny lösning för mobil elförsörjning

Med Briggs & Strattons utbytbara batterilösning
EqLab har nu i samarbete med strömlösningsleverantören Briggs & Stratton lanserat EqLab Portable Powerbank. Den nya mobila eldriftslösningen är utvecklad för att modernisera och effektivisera byggarbetsplatser och utomhusevenemang med hjälp av tyst, miljövänlig 230 volts el från Briggs & Strattons utbytbara batteri VanguardTM Si5.1 med 48V och 1.5kWh.

EqLab, ett svenskt företag baserat i Hudiksvall, insåg att det finns flera sätt att använda den bärbara strömmen från Vanguard-batteriet. Tanken är att kunder som redan använder, eller överväger att använda, batteriet kan dra ytterligare nytta av Si1.5 för att driva andra mindre elektriska apparater, som laddare, bärbara datorer eller matlagningsutrustning, när de befinner sig på platser utan tillgång till elnätet.

Detta resulterade i EqLab Portable Powerbank som säkerställer att verktyg och apparater kan användas oavbrutet, oavsett plats. Ett avancerat energihanteringssystem används för att maximera effektiviteten och minska energispill. Powerbanken är byggd av robusta, väderbeständiga material, vilket gör den tålig och lämplig för krävande förhållanden, samtidigt som den förblir lätt och enkel att transportera – en betydande fördel jämfört med befintliga, mer otympliga alternativ som bensindrivna invertergeneratorer.

Powerbanken passar bra för byggarbetsplatser, fjärrdrift och olika evenemang utomhus. Den är särskilt lämplig i bullerkänsliga områden som bostadsområden, tack vare sin tysta drift och låga miljöpåverkan. Eftersom den inte behöver någon strömförsörjning kan EqLab Portable Powerbank ge en ökad flexibilitet och minskade driftskostnader.

”Om du har Vanguard Si1.5-batteriet så har du redan den kapacitet som behövs. Då blir EqLab Portable Powerbank som ett eluttag, som du kan använda där du befinner dig. Tanken var att öka effektiviteten genom att låta batteriet användas för andra enheter, vilket gör produkten till ett perfekt alternativ för uthyrningsföretag”, säger Anders Olsson, ägare och grundare av EqLab.

EqLab valde det utbytbara kommersiella batteriet Vanguard 48V 1.5kWh på grund av en marknadsledande garanti på 8 år, hög prestanda och oavbruten drift i krävande miljöer. Batteriet kan enkelt bytas, vilket minskar stilleståndstider och ökar produktiviteten – och detta ger en effektivare verksamhet och minskade totala kostnader för ägaren.

Uthyrningsföretag och deras kunder som redan använder Vanguard-batterier i sin verksamhet ges nu fler användningsområden med hjälp av EqLab Portable Powerbank.

”Vanguard 48V 1.5kWh kan redan användas i flera olika applikationer från olika varumärken, och Powerbank tar denna flexibilitet ett steg längre, vilket gör batteriet ännu mer användbart på arbetsplatserna", säger Paul Bramhall, Director of Electrification/Rental EMEA, Briggs & Stratton.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-30
Betydelsen av lokala aktörer för återvinning Cat och Komatsu reservdelar Pilotprojekt visar på stora möjligheter Fem år för Swerocks ECO-Betong Anders köpte Sveriges första Volvo EC500
2024-09-27
Tillverkning och kvalitetssäkring SVEAT instiftar ett nytt stipendium QNAP lägger till Airgap+Pagero utnämnd till en ledareViktigaste utmaningarna med regelefterlevnad
2024-09-26
Marknadens bästa stångstål Automatiserad lösning Bättre sikt och säkrare arbetsplats Bosch Professionals första 18V-cirkelsågUnik miljömärkning lanseras
2024-09-25
Lasermoduler inom träindustrinLG rekryterar ny säljchef Volvo CE förser grävmask­iner med hybridteknikNya korkbaserade membran Högpresterande hydrauliska lösningar
2024-09-24
Kulventiler för högtrycks­applikationer med vätgasJernbro och Veltec ledande leverantörerRätt val av reklammaterialLanserar Intergraph Smart® 3D Version 14 ServiceNow har ingått nytt samarbete