SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enklare dokumentation för målare

Med QR-kod på nya färghinkar
Nu lanserar Flügger sina nya blå hinkar med återvunnen plast, som kommer att användas till en stor del av företagets produkter. Förutom den nya kulören på hinkarna och den betydligt högre andelen återvunnen plast, kommer målare nu även att kunna skanna en QR-kod för direkt tillgång till produktens dokumentation.

I dagens byggbransch är det avgörande för en målare att ha kontroll på sin dokumentation, då detta kan vara skillnaden mellan att förlora och vinna ett projekt. Därför har Flügger utvecklat nya hinkar som gör det möjligt att hämta all nödvändig dokumentation via en QR-kod. Förhoppningen är att det ska underlätta målarens börda.

- När vi tittar på marknaden och pratar med professionella målare, ser vi att det inte bara är utförandet av ett gediget hantverk som är viktigt. Dokumentation har blivit en del av vardagen och som leverantör till målarbranschen har vi ett ansvar att göra det så enkelt som möjligt för dem, säger Johannes Karlsson, landschef för Flügger Sverige.

Med de nya hinkarna har man därför all dokumentation nära till hands.
- På våra nya hinkar finns det en QR-kod, så att målaren enkelt kan hitta produktens specifika data i Flügger Document Manager. Det gör det lättare att lämna anbud på hållbara byggprojekt och frigör tid för det som målaren är bäst på, säger han.

Nya hinkar med betydelse
De vita hinkarna har i årtionden varit synonymt med Flügger och det är inte utan ett visst vemod som färgen nu byts ut.

- Vi tog ett stort beslut att hitta en ny kulör för våra ikoniska vita hinkar, med anledning av att vita hinkar kräver nyproducerad plast. För igenkännlighetens skull valde vi därför blått, en kulör som alltid har varit en del av vårt DNA, berättar Johannes Karlsson och fortsätter:

- Vi vet att hinkens kulör betyder något för våra kunder. Därför har vi valt en lättigenkännlig kulör för de nya hinkarna. Samtidigt ändras inte den höga kvaliteten, utan som Flügger-kund kan man vara säker på att man hittar exakt samma höga kvalitet på innehållet i hinken som alltid.

Ett skifte till återvunnen plast
De nya hinkarna markerar också ett skifte till förpackningar tillverkade av återvunnen plast. För Flügger är det ett strategiskt mål att 90 procent av färghinkarna ska bestå av 55 procent återvunnen plast.

- För Flügger är det viktigt att vi utvecklar och erbjuder bra lösningar och tjänster för våra kunder. Det är också därför 55 procent av den totala mängden plast som används till produktionen av våra egna produkter är återvunnen. På så sätt kan man med gott samvete välja en hink Flügger-färg till sitt projekt, säger Johannes Karlsson och avslutar:

- Vi arbetar kontinuerligt med att minska vårt koldioxidavtryck och utmanar oss själva hela tiden att se vad vi kan göra. Att nu använda mer och mer återvunnen plast i våra hinkar är ett bra steg på vägen.

Produktionen av de nya blå hinkarna är i gång och inom kort kommer man att kunna se hinkarna i Flüggers butiker.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-30
Scania först i sin branschBetydelsen av lokala aktörer för återvinning Cat och Komatsu reservdelar Pilotprojekt visar på stora möjligheter Fem år för Swerocks ECO-Betong
2024-09-27
Tillverkning och kvalitetssäkring SVEAT instiftar ett nytt stipendium QNAP lägger till Airgap+Pagero utnämnd till en ledareViktigaste utmaningarna med regelefterlevnad
2024-09-26
Marknadens bästa stångstål Automatiserad lösning Bättre sikt och säkrare arbetsplats Bosch Professionals första 18V-cirkelsågUnik miljömärkning lanseras
2024-09-25
Lasermoduler inom träindustrinLG rekryterar ny säljchef Volvo CE förser grävmask­iner med hybridteknikNya korkbaserade membran Högpresterande hydrauliska lösningar
2024-09-24
Kulventiler för högtrycks­applikationer med vätgasJernbro och Veltec ledande leverantörerRätt val av reklammaterialLanserar Intergraph Smart® 3D Version 14 ServiceNow har ingått nytt samarbete