SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En viktig säkerhetsåtgärd för arborister

Du måste använda förankringslinor uppe i träden
Förankringslinor är en central del av säkerhetsutrustningen för arborister och andra yrkesgrupper som arbetar i höga höjder såsom träd. Dessa linor används för att säkra arbetare och utrustning, vilket minskar risken för olyckor och skador. Genom att välja rätt förankringslina kan du höja säkerheten och effektiviteten i ditt arbete.

Vad är en förankringslina?


En förankringslina är en specialiserad typ av rep som används för att säkra arbetare, verktyg och annan utrustning vid arbete i höga höjder, ofta i träd. Dessa linor är konstruerade för att vara extremt starka och hållbara, vilket är avgörande för att hantera de påfrestningar som kan uppstå under arbete.

Vikten av förankringslinor när du jobbar i träd


Förankringslinor spelar en avgörande roll i att säkerställa arbetssäkerheten vid trädfällning och andra trädvårdsarbeten. Genom att använda en korrekt installerad och anpassad förankringslina kan du minimera risken för fallolyckor och samtidigt arbeta effektivare genom att ha en stabil och säker position i trädet.

Viktigt att tänka på innan köp


När du planerar att köpa en förankringslina är det avgörande att noggrant överväga flera faktorer för att säkerställa att linan passar dina specifika behov och säkerhetskrav.

Material och konstruktion: Materialet i förankringslinan påverkar dess styrka, hållbarhet och flexibilitet. Nylon och polyester är vanliga material, där nylon ofta ger mer elasticitet, medan polyester erbjuder större UV-resistens och hållbarhet i våta miljöer.

Brottstyrka och belastningskapacitet: Brottstyrkan är en kritisk faktor och avser den maximala belastning linan kan hantera innan den går sönder. För säker användning bör du välja en lina med tillräckligt hög brottstyrka för att klara av både statiska och dynamiska belastningar som kan uppstå under arbete.

Diameter och längd: Linans diameter påverkar dess hanterbarhet och kompatibilitet med annan utrustning. En grövre lina kan erbjuda bättre grepp och större hållbarhet, medan en smalare lina kan vara lättare att hantera. Längden bör också väljas utifrån den specifika arbetssituationen och höjden.

Säkerhetsstandarder: Kontrollera att linan uppfyller relevanta säkerhetsstandarder, såsom EN-standarder för klätterutrustning och krav på personlig fallskyddsutrustning. Detta garanterar att linan är testad och godkänd för säker användning.

Kompatibilitet med annan utrustning: Förankringslinan måste vara kompatibel med den övriga säkerhetsutrustningen, såsom selar och karbinhakar, för att fungera effektivt och säkert. Kontrollera specifikationer noggrant för att undvika felaktigheter.

Kontakta Skogma för dina behov av förankringslinor


Hos Skogma hittar du ett brett utbud av förankringslinor och annan arboristutrustning som uppfyller de högsta säkerhetskraven. Oavsett om du är professionell arborist eller hobbysnickare har de produkterna som matchar dina behov inom skog, fritid, jakt och trädgård. Besök deras hemsida för att utforska sortimentet och hitta den utrustning som passar just dig.
Kontaktinformation

Skogsmateriel-Nordforest AB

Postadress
Stor­gatan 62
83070 Hammerdal
Region
Strömsund
Jämtlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556579-1349
Grundat: 1926
Anställda: 25
Välkommen till Skogsmateriel-Nordforest AB!

Skogma ingår i Europas största postorderkoncern inom skogsbruk,
skog och fritid. Även försäljning av vägskyltar, grindar,sliputrustning mm.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Erik Holmström
-
Agneta Norberg
0644-721 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder