SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En nödvändighet för precis kapning

Bandsågar för metall
Bandsågar är viktiga verktyg inom metallbearbetning, designade för att ge exakta och rena snitt i olika metaller. Dessa maskiner, utrustade med starka och hållbara sågblad, används både i industriella sammanhang och av hobbyhantverkare för deras mångsidighet och precision.

Varför välja en bandsåg för metall?


En bandsåg för metall erbjuder flera fördelar jämfört med andra typer av sågar. Den främsta fördelen är precisionen i kapningen, vilket är avgörande för att undvika materialspill och säkerställa att komponenterna passar perfekt. Dessa sågar är också byggda för att hantera tuffa material utan att förlora skärpan, vilket gör dem idealiska för kontinuerlig användning i krävande miljöer.

Olika typer av bandsågar för metall


Horisontella: Dessa är utmärkta för att kapa större metallstycken och är ofta utrustade med robusta motorer för att hantera tjockare material. De horisontella bandsågarna erbjuder ofta justerbara hastigheter för att anpassa sig till olika typer av metall och önskade snitt.

Vertikala: Perfekta för precisionsarbete, vertikala bandsågar används ofta för kontursågning och mindre projekt. De är enklare att hantera när det gäller komplexa och detaljerade snitt, vilket gör dem populära bland hantverkare och mindre verkstäder.

Automatiska: För högvolymsproduktion och repetitiva uppgifter är automatiska bandsågar det bästa valet. Dessa maskiner kan programmeras för att utföra kontinuerliga snitt med minimal övervakning, vilket ökar produktiviteten och minskar arbetskraftskostnader.

Viktiga egenskaper att tänka på


Sågbladets kvalitet: Ett högkvalitativt sågblad är avgörande för en bandsåg. Sågblad för metall måste vara hållbara och kunna behålla skärpan under lång tid. Valet av sågblad beror på vilken typ av metall som ska sågas och önskad snittkvalitet.

Justerbar hastighet: Möjligheten att justera hastigheten på bandsågen är en viktig funktion, särskilt när man arbetar med olika metaller och tjocklekar. Detta gör att operatören kan optimera såghastigheten för bästa resultat och minsta möjliga slitage på bladet.

Storlek och kapacitet: Bandsågar finns i olika storlekar och kapaciteter. För industriellt bruk kan större och kraftfullare sågar vara nödvändiga, medan mindre, bärbara modeller kan vara tillräckliga för mindre verkstäder och hobbybruk.

TMJ Bandsågar


Saluco erbjuder TMJ bandsågar som är kända för sin precision och hållbarhet, och som passar både små och stora industrier. Dessa bandsågar tillverkas av TMJ som har en lång historia inom maskintillverkning. TMJ sortiment inkluderar både halvautomatiska och helautomatiska sågar, med avancerade funktioner som automatiska justeringar av sågbladshastighet och materialmatning. Sågarna är utformade för att ge exakta snitt, långvarig drift och kan anpassas för specifika kundbehov.

Kontakta Saluco för dina verktygsmaskiner


Saluco erbjuder ett omfattande sortiment av högkvalitativa bandsågar för metall. Deras utbud inkluderar både manuella och automatiska modeller, anpassade för olika behov och budgetar, från välkända varumärken såsom TMJ och Metallkraft.

Genom att välja rätt bandsåg för metall kan du säkerställa effektivitet och precision i ditt arbete. Låt Saluco hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dina metallbearbetningsbehov.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Besöksadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Region
Götene
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556462-8294
Grundat: 1993
Anställda: 9
Välkommen till SALUCO AB.

Vi är ett företag som specialiserat oss på Verktyg och Maskiner för ventilation, byggnadsplåtslageri samt taktäckning.
Vi har också ett gediget sortiment för industrin, som t.e.x Kantpressar, gradsaxar, Laserskärmaskiner, plasmaskärbord svetsar, kompressorer mm.
I vårt sortiment hittar du allt ifrån falstänger till nya maskiner.

Vår målsättning är att vara företaget som kommer i första hand när det gäller verktyg och maskiner.
Snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och kvalitet på de varor vi levererar är ledorden.

Välkommen att kontakta oss.

Maskiner: Försäljning: Bandsågar, Bockmaskiner, Gradsaxar, Hasplar, Kantpressar, Kantpressverktyg, Kantvikmaskiner, Kompressorer, Plasmaskärmaskiner, Plåtbearbetningsmaskiner, Reservdelar, Robotar, Rundmaskiner, Siktmaskiner, Specialmaskiner, Trådbearbetningsmaskiner, Verkstadspressar, Automation, lagersystem, rörbockningsmaskiner, Övrigt

Senaste annonser från Saluco AB

Se alla företagets 17 annonser »

Agenturer

Biegemaster, Tyskland (Generalagent)
Långbockningsmaskiner samt dubbelbockningsmaskiner
Bodor Laser, Sverige (Generalagent)
Chinas absolut i särklass största Fiberlaser tillverkare Bodor Laser med en produktion som överstiger 6,000 maskiner om året. Bodor Laser erbjuder ett mycket sortiment med Fiberlaser skärbord, Coil laser utrustning, rörlaser, samt enkla laser präglingsmaskiner. Bodor har också stapelutrustning för plåthantering till sina maskiner i utbudet.
Burnet Makina, Turkiet (Generalagent)
Gradsaxar Kantvikar Rullfalsmaskiner Falsupptagare
Cleancraft, Tyskland (Generalagent)
Städutrustning, sopmaskin, högtryckstvätt, hetvattentvätt, dammsugare mm
Dener, Turkiet (Generalagent)
Kantpressar, gradsaxar, Fiberlaser, Plasmaskärbord. Servo kantpressar, kulskruvskantpressar.
Dimos, Frankrike (Generalagent)
Falsupptagare för bandtäckning
ERBEND, Turkiet (Generalagent)
Kantvikar, Manuella, NC samt CNC styrda. Lådbockar Hydrauliska kantvikar Servodrivna kantvikar Kapciteter upp till 6mm på 3 meter
Euromac, Italien (Generalagent)
Stansmaskiner, elektriska kantpressar, hörnklippar och universalpressar av högsta kvalitet.
FACCIN, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av rundbockningsmaskiner. Högsta kvalitet på marknaden
Farina, Italien (Generalagent)
Kantpressar och Gradsaxar
Guilbert Express, Frankrike
Allt inom lödning
JÖRG, Nederländerna (Generalagent)
Maskiner till ventilations industrin. Allt från sickmaskiner till fiberlaser för ventilationsindustrin.
K.N.O.L.L., Tyskland
Flexibla plåtslagerier på släpkärra
Kiesel, Tyskland
Handverktyg för plåtslageri och ventilation
M.A.S.C, Tyskland
Specialverktyg för plåtslagare
Metalkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtbearbetningsmaskiner gradsaxar, hörnklippar, rundmaskiner, kantpressar, kantvikar, ringbockningsmaskiner, mm
Metallkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtmaskiner, gradsax, kantvik, kantpress, sickmaskin, rörbock, bandsåg mm
ROUNDO, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av profilvalsar och rundvalsar. Absolut högsta kvalitet
Ruli, Tyskland (Generalagent)
Klippsträckor, både manuella och automatiska
Schechtl, Tyskland (Generalagent)
Gradsaxar , Kantmaskiner, Lådbockar Absolut premium segment av maskiner, Manuella, NC och CNC styrda kantvikar. Vårt premium utbud, och en av de största aktörerna på marknaden. Genuin Tysk kvalitet rakt igenom.
Sente Makina, Turkiet (Generalagent)
Ventilationsmaskiner Spirorör maskiner Falsmaskiner rullfalsmaskiner plasmaskärbord för ventilation
Stopa, Tyskland (Generalagent)
Automatiska lagersystem för plåthantering
Stubai verktyg, Österrike
Handverktyg för plåtbearbetning

Kontakter

Johnny Kvist
Försäljningschef
0511-409910
070-681 18 09
Peter Persson
Säljare Industri
0511-409901
Jesper Persson
+46(0)511-409 907

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-05
En storspelare i stål- och plåtbranschenFörnyar Solitas Azure Analytics specialisering Lanserar industriella OLED displayerEU:s nya AI-lag har ingen påverkan Consilium köper Daspos
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning