SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En nödvändighet för dina grävskopor

Viktigheten av högkvalitativa slitdelar för din utrustning
Slitdelar är avgörande för att upprätthålla prestandan och livslängden på maskiner och fordon som används i krävande miljöer. Dessa komponenter är utformade för att ta på sig den största belastningen och skydda andra delar av utrustningen från för tidigt slitage, vilket gör dem nödvändiga för en effektiv och hållbar drift.

Vad är slitdelar för något?


Slitdelar är specifika komponenter som är konstruerade för att slitas ut över tid. De är oftast placerade på de mest utsatta delarna av maskiner och fordon, där de skyddar andra delar från för tidigt slitage. Exempel på slitdelar för grävskopor inkluderar skoptänder, slitstål och svetsgrindar. Speciellt för grävmaskiner och skopor är slitdelarna avgörande för att kunna hantera tuffa arbetsförhållanden utan att försämra maskinens prestanda.

Typer av slitdelar som Scandcon erbjuder


Scandcon har ett omfattande sortiment av slitdelar som är anpassade för olika maskiner och applikationer. Här är en översikt över några av de viktigaste typerna:

Profilstål: Detta stål används för att förstärka och skydda maskindelar som utsätts för hög belastning och slitage. Profilstålet har en form som är särskilt utformad för att passa olika typer av utrustning, vilket ger extra hållbarhet och skydd i de mest utsatta områdena.

Skoptänder: Skoptänderna är kritiska för grävskopors effektivitet, eftersom de står för den direkta kontakten med materialet som grävs upp. Scandcons skoptänder är tillverkade av slitstarka material som förlänger skopans livslängd och bibehåller dess prestanda även under tuffa förhållanden.

Slitstål: Slitstål används för att skydda utsatta delar av maskiner, särskilt de ytor som är i konstant kontakt med mark eller andra hårda material. Det förlänger livslängden på dessa delar genom att absorbera och fördela slitage över en större yta.

Skärstål: Skärstålet är avgörande för grävskopors och schaktblads skärförmåga. Det är tillverkat av höghållfast stål som behåller sin skärpa under lång tid, vilket gör det möjligt att hantera även de hårdaste materialen med precision och effektivitet.

Svetsgrindar: Dessa används för att förstärka och reparera skopor samt andra maskindelar. Svetsgrindar från Scandcon är tillverkade av material som säkerställer en stark och hållbar fog, vilket gör att maskindelarna kan motstå höga påfrestningar och förlänga utrustningens livslängd.

Varför är det viktigt med kvalitativa slitdelar?


Användningen av högkvalitativa slitdelar är viktig för att maximera maskinens livslängd och funktionalitet. Genom att investera i slitdelar från pålitliga leverantörer som Scandcon, kan företag säkerställa att deras utrustning inte bara presterar bättre, utan också håller längre, vilket i sin tur leder till kostnadsbesparingar och ökad effektivitet. För grävskopor innebär detta att skopan kan fortsätta arbeta med hög precision och utan oplanerade avbrott.

Kontakta Scandcon för rätt slitdelar


Behöver du hjälp att välja rätt slitdelar för din maskinpark? Scandcon erbjuder expertis och ett brett urval av produkter som möter dina specifika behov. Kontakta Scandcon idag för att säkerställa att dina maskiner är utrustade med de bästa slitdelarna på marknaden, särskilt när det gäller skoptänder och slitstål för grävskopor.
Kontaktinformation
Postadress
Ehns Gata 6
51156 Kinna
Besöksadress
Ehns Gata 6
51156 Kinna
Region
Mark
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556835-3097
Grundat: 2010
Anställda: 60
Välkommen till Rondellen Maskin AB!

Rondellen Maskin startades för att vi såg att det saknades en helhetspartner, någon som kan erbjuda både uthyrning och försäljning, allt under samma tak. Vi öppnade portarna till vår första anläggning 2011 och har sedan dess vuxit en del, då vi idag har fem stycken etablerade anläggningar.

Vårt huvudkontor finns i Kinna, där vi erbjuder både uthyrning och försäljning, på anläggningen i Landvetter har vi satsat mer på enbart uthyrning och i Nyköping endast försäljning. Men på våra depåer i Partille och Varberg har vi, precis som i Kinna, både uthyrning och försäljning.

Hos oss är alla välkomna, våra kunder är allt från privatpersoner till företag och kommuner. Man kan hyra maskiner och entreprenadtillbehör under olika tidsperioder, allt från en dag till flera år, det är ni själva som bestämmer vilket just ert behov är. Även om du varken bor eller arbetar i närheten av någon av våra depåer så ser vi inga hinder i det, allt är ju bara en transport bort, vilket gör att vi både hyr ut och säljer produkter över hela Sverige samt även vissa delar av Europa. För oss är inget omöjligt!

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2016 – ISO 45001 – ISO 9001:2016

Kontakter

Samuel Lundberg
0320-71 54 11
Lisa Lundberg
0320-71 54 26

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder