SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En nödvändig säker­hetsåtgärd för truckar

Har du koll på hur ofta du ska genomföra gaffeltester?
Gaffeltest är en viktig del av underhållsarbetet för truckar, som syftar till att säkerställa att gafflarna är i gott skick och kan hantera de belastningar de utsätts för. Testet är avgörande för att förebygga olyckor och säkerställa en säker arbetsmiljö.

Vad innebär gaffeltest?


Gaffeltest för truckar är en inspektion som utförs för att kontrollera skicket på truckens gafflar. Under testet granskas gafflarna för ytsprickor, rakhet, vinkel, och höjdskillnader. Även låsningen av gafflarna och nötningen på blad, skänklar och fästklackar undersöks. Det är en grundläggande säkerhetskontroll som hjälper till att upptäcka potentiella problem innan de leder till allvarliga olyckor.

Varför är det viktigt?


Att genomföra regelbundna gaffeltester är avgörande för att säkerställa säkerheten på arbetsplatsen. Defekta eller slitna gafflar kan leda till olyckor, vilket kan orsaka skador på både personal och egendom. Genom att identifiera och åtgärda problem tidigt kan man minimera risken för driftstopp och förlänga truckens livslängd. En truck med godkända gafflar bidrar också till en mer effektiv och trygg arbetsmiljö.

Så ofta ska du göra det och myndigheternas krav


Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2006:5) ska gaffeltest utföras minst en gång per år. Detta krav är fastställt för att garantera att truckarna alltid är i säkert skick och att de uppfyller alla lagkrav som skyddar arbetsmiljön. Årliga kontroller bidrar till att upptäcka och åtgärda slitageskador och andra defekter som kan utvecklas över tid, vilket säkerställer att gafflarna är fullt funktionella och att truckarna är säkra att använda. Företag som följer dessa regler minskar risken för olyckor och undviker potentiella rättsliga konsekvenser, samtidigt som de upprätthåller en hög säkerhetsstandard på arbetsplatsen.

Gaffeltester hos BIAB Truckservice


För att säkerställa att dina truckar alltid är i toppskick och att de uppfyller alla säkerhetskrav, boka ditt gaffeltest hos Biab Truckservice. Deras erfarna tekniker ser till att dina truckar genomgår en noggrann inspektion och att alla eventuella problem åtgärdas. Ta kontakt redan idag för att boka en tid och få mer information om deras tjänster.

Säkerhet och effektivitet börjar med regelbundet underhåll – lita på Biab Truckservice för dina gaffeltester.
Kontaktinformation

Biab Truckservice AB

Postadress
Industri­vägen 4a
43892 Härryda
Besöksadress
Industri­vägen 4a
43892 Härryda
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556165-5092
Grundat: 1972
Anställda: 4
Välkommen till BIAB Truckservice AB

Service / Reparation
Vi servar och reparerar alla truckmärken, batterier och laddare. Utför Gaffeltest , Säkerhetskontroll på truckar.
Ombyggnad av truckar enl. kunds önskemål. Större reparationer i vår verkstad i Härryda.

Tillverkning
Vi tillverkar alla typer av trucktillbehör och utrustning. Så som pikbommar , förlängningsgafflar,
lyftok , bilklo , gaffelspridning mm. Det mesta efter kundens behov!

Försäljning
Vi säljer nya och begagnade truckar, pallvagnar och truckutrustning.

Vi har vår verkstad i Härryda. Service och reparationer utförs mest i stor Göteborg , men försäljning och tillverkning sker till kunder i hela Sverige.

Kontakta oss gärna för mer information! Våra öppettider är måndag–torsdag 07.00–15.45 och fredag 07.00–15.00

Besök gärna vår hemsida !!

Kontakter

Helene Karlemon
Ägare
031-49 51 90
0706115190
Jari Riuttanen
Truckreparatör
0707-35 6669
Magnus Karlemon
Truckreparatör
0707-35 66 67
Martin Öst
Truckreparatör
070-7485645

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Ny tjänst för återbruk av ljudabsorbenterVad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sig
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information