SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En livsviktig säkerhetsåtgärd

Viktiga utrustningar vid arbete på höga höjder
Fallskydd är avgörande för att förebygga olyckor vid arbete på höjd. Genom att använda rätt fallskyddsutrustning minskar risken för allvarliga skador och dödsfall. Här får du en inblick i vad som kännetecknar fallskydd, de olika typerna som finns tillgängliga, och varför denna utrustning är oumbärlig i många arbetsmiljöer.

Vad kännetecknar fallskydd?


Fallskydd är utformade för att förhindra eller dämpa konsekvenserna av fall från höga höjder. Det består vanligtvis av en kombination av förankringspunkter, kroppsstöd såsom selar, och kopplingsanordningar som linor eller block. Fallskyddssystem kan också innefatta räddningsutrustning som möjliggör nedfirning och räddning av en person som blivit hängande efter ett fall.

Olika typer av fallskydd


Det finns huvudsakligen tre typer av fallskydd:

Personlig fallskyddsutrustning: Detta inkluderar selar, linor och fallskyddsblock som används av en enskild person. Dessa system kräver att användaren är korrekt utbildad i hur de ska användas och underhållas.

Fasta system: Permanent installerade skydd på arbetsplatser, som skensystem eller vajrar, där arbetaren kan fästa sin utrustning för att röra sig säkert på höjden

Kollektivt fallskydd: System som skyddar alla som vistas i ett riskområde, exempelvis skyddsräcken eller säkerhetsnät. Dessa system är särskilt vanliga på byggarbetsplatser där stora områden behöver säkras.

Varför är denna typ av utrustning så viktig?


Fall är en av de vanligaste orsakerna till arbetsplatsolyckor, särskilt inom bygg- och industrisektorer. Fallskyddsutrustning minskar inte bara risken för allvarliga skador utan är också ett lagstadgat krav när arbete utförs på höjder över två meter.

För att utrustningen ska vara effektiv krävs regelbundna inspektioner och underhåll, samt att personalen är välutbildad i dess användning.

Regler, regulationer och standarder


Enligt svensk lag är det obligatoriskt att använda fallskydd vid arbete på höjder där det finns risk för fall. Standarder som EN 361 (för selar), EN 362 (för kopplingselement) och EN 795 (förankringspunkter) definierar säkerhetskraven för olika komponenter inom personlig fallskyddsutrustning.

Arbetsgivare har ansvar att se till att rätt utrustning används och att arbetstagarna är utbildade i säker hantering.

Fallskydd från D-S Säkerhetsutrustning


D-S Säkerhetsutrustning erbjuder ett brett utbud av fallskyddslösningar som uppfyller aktuella säkerhetsstandarder. Oavsett om det gäller personlig fallskyddsutrustning eller fasta system, kan D-S Säkerhetsutrustning hjälpa till att hitta rätt lösning för din arbetsplats. Besök deras hemsida för att utforska deras utbud och hitta produkter som förbättrar säkerheten för dina anställda. Säkra din arbetsplats med pålitligt fallskydd från D-S Säkerhetsutrustning.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"