SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En kritisk komponent i modernt brandskydd

– Brandgardiner
I dagens moderna byggnader är brandskydd en avgörande faktor för att säkerställa säkerheten för både människor och egendom. En av de mest effektiva och innovativa lösningarna inom detta område är brandgardiner. Dessa gardiner spelar en nyckelroll i att förhindra spridning av eld och rök, vilket skapar säkra utrymmen och underlättar en säker evakuering vid brand.

Vad är brandgardiner?


Brandgardiner är flexibla, brandresistenta skärmar som rullas ned automatiskt för att skapa en barriär vid brand. De installeras ofta i öppna ytor, såsom korridorer, entréer, och mellan olika brandceller, där det är viktigt att snabbt kunna isolera en brand. Vid aktivering, vanligtvis genom ett brandlarm, rullas gardinerna ned för att begränsa spridningen av eld och rök till andra delar av byggnaden.

Fördelar med brandgardiner


Effektiv rök- och brandspridningskontroll
Brandgardiner är designade för att snabbt och effektivt stoppa spridningen av rök och eld, vilket är avgörande för att begränsa skador och skydda liv. De fungerar som en flexibel barriär som kan användas i områden där traditionella brandväggar inte är möjliga eller praktiska.

Estetiskt tilltalande
En av de stora fördelarna med brandgardiner är att de är diskreta och nästan osynliga när de inte är aktiverade. Detta gör dem till ett estetiskt tilltalande alternativ i moderna byggnader där design och arkitektur är i fokus.

Anpassningsbarhet och flexibilitet
Brandgardiner kan anpassas till olika byggnadsstrukturer och öppningar, vilket gör dem mycket flexibla i installation. De kan användas i både nya byggnader och som en uppgradering i befintliga fastigheter.

Kostnadseffektivt brandskydd
Jämfört med att bygga fasta brandväggar kan installation av brandgardiner vara ett mer kostnadseffektivt alternativ. De erbjuder ett högt skyddsvärde utan att ta upp värdefullt utrymme eller kräva omfattande byggnadsarbeten.

Användningsområden för brandgardiner


Brandgardiner används i en mängd olika miljöer, inklusive:

Kommersiella byggnader som kontor och köpcentrum, där stora öppna ytor behöver delas upp vid en brand.

Offentliga byggnader såsom sjukhus och skolor, där säkerheten för många människor är kritisk.

Industrianläggningar där brandrisken kan vara hög och det är viktigt att snabbt kunna begränsa brandens spridning.

Investera i säkerhet med brandgardiner


Att integrera brandgardiner i din byggnad är ett proaktivt steg för att säkerställa ett effektivt brandskydd. Dessa system är inte bara ett krav enligt många brandsäkerhetsregler, utan också en investering i tryggheten för dem som använder byggnaden.

För mer information om hur brandgardiner kan förbättra brandsäkerheten i din byggnad och för att utforska de olika lösningarna som finns tillgängliga, besök brandgardiner. Hos Stöbich hittar du ett brett utbud av brandgardiner som uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och kvalitet.
Kontaktinformation

Stöbich Scandinavia AB

Postadress
Uggledals­vägen 45
42740 Billdal
Besöksadress
Uggledals­vägen 45
42740 Billdal
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556125-6586
Grundat: 1991
Anställda: .
Välkommen till Previs Brandskydd AB!

Er partner inom rök- och brandsektionering för byggnader och transportsystem.

Våra produkter från världsledande producenter är:

- Brand- och rökgardiner - Stöbich GmbH
- Brandluckor för transportsystem - Stöbich GmbH
- Brandjalusier av stål - Bolton Gate UK
- Brandskyddsfärg och tätningar - Hensel GmbH
- Brandskydd för elkablar - Hapuflam GmbH

Alla de produkter som vi marknadsför är certifierade enligt svenska och internationella normer.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christoffer Jaxby Stark
0702–66 07 77

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj