SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En guide till hydraulcylindrarna

Lär dig det du behöver
Hydraulcylindrar är en central komponent i många industriella applikationer. De används för att omvandla hydraulisk energi till mekanisk kraft, vilket gör dem kritiska i maskiner och utrustning som kräver rörelse och kraftöverföring. Nevo Maskin erbjuder ett brett utbud av hydraulcylindrar, både för nyproduktion och reparation, för att möta olika behov inom industrin.

Vad är en hydraulcylinder?


En hydraulcylinder fungerar genom att använda trycksatt vätska för att generera rörelse och kraft. De består av en cylinderkropp, en kolv och en kolvstång. När vätska pumpas in i cylindern, skjuter kolven och skapar en linjär rörelse. Denna rörelse används i allt från byggmaskiner till industriella produktionslinjer.

Typer av hydraulcylindrar


Nevo Maskin erbjuder flera typer av hydraulcylindrar, anpassade för olika tillämpningar:

• Enkeltverkande cylindrar: Dessa använder hydrauliskt tryck för att förlänga kolven, medan en extern kraft, oftast en fjäder, används för att dra tillbaka den.

• Dubbeltverkande cylindrar: Dessa kan både förlänga och dra tillbaka kolven med hjälp av hydrauliskt tryck, vilket ger större kontroll och flexibilitet.

• Teleskopcylindrar: Dessa har flera kolvsektioner som kan förlängas, vilket ger en lång slaglängd trots en kompakt design.

Användningsområden för hydraulcylindrar


Hydraulcylindrar är kritiska i många sektorer:

• Byggindustri: Används i grävmaskiner, kranar och andra tunga maskiner för att lyfta och flytta stora laster.
• Tillverkningsindustri: Används i produktionslinjer för att driva pressar, skärmaskiner och annan utrustning.
• Jordbruk: Traktorer och andra jordbruksmaskiner använder hydraulcylindrar för att styra olika redskap och tillbehör.

Fördelar med hydraulcylindrar från Nevo Maskin


Det är viktigt att hydraulcylindrar upprätthåller hög kvalitet och pålitlighet. Hydraulcylindrar är designade för att tåla tuffa arbetsförhållanden och kräver minimalt underhåll. Nevo Maskin erbjuder även anpassade lösningar för specifika kundbehov, vilket säkerställer att varje cylinder uppfyller de högsta kraven på prestanda och hållbarhet.

Underhåll och reparation


Regelbundet underhåll är avgörande för att säkerställa lång livslängd och effektiv drift av hydraulcylindrar. Nevo Maskin erbjuder omfattande service och reparationer, inklusive inspektion, renovering och testning av cylindrar. Detta minskar driftstopp och förbättrar maskinernas övergripande effektivitet.

Nevo Maskin – Experter på hydraulcylindrar


För ytterligare information om hydraulcylindrar och hur de kan optimera dina industriella processer, besök Nevo Maskins hemsida eller kontakta dem via telefon. Deras experter kan ge rådgivning och stöd för att hitta rätt lösning för dina specifika behov.

Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj