SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En av vinnarna i årets XL-Hjälpen

Mörbylånga GoIF får hjälp att bygga nya avbytarbås
Mörbylånga GoIF är en ideell förening som strävar efter att göra sin verksamhet tillgänglig för alla och skapa aktiviteter som kan locka de flesta samtidigt som man främjar en god kamratanda. XL-Hjälpen är glad över att få hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm om att bygga nya avbytarbås till sin hemmaplan.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Genom kedjemedlemmarnas starka lokala närvaro är XL-Hjälpen ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har gått igenom årets nomineringar som är inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till inkludering, samhörighet och glädje för många.

En av vinnarna som valts ut i år är Mörbylånga GoIF som kommer att få hjälp med att förverkliga byggdrömmen om nya avbytarbås till sin hemmaplan.

- Tack vare denna gåva har vi nu möjlighet att lägga mer resurser på vår verksamhet och göra ytterligare satsningar på anläggningen vilket gynnar alla. Vi är oerhört glada för XL-Hjälpens satsningar hos oss och att de anlitar lokala företag, säger Lena Petersén, Sekreterare Mörbylånga GoIF.

XL-BYGG Mörbylånga har fått i uppdrag att hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm. Byggprojektet kommer att genomföras tillsammans med den lokala byggnadsfirman Mörbylånga Bygg och Anläggning AB.

- Det känns verkligen roligt och bra att kunna få hjälpa en lokal förening med att förverkliga deras byggdröm. Det är en förening som drivs av många bra och drivna personer. Vi brinner för att hjälpa till och förhoppningsvis kan detta skapa ett ännu större intresse kring både föreningen och deras breda utbud för ett aktivt liv säger Sven Hanson, VD för XL Bygg Mörbylånga.

Byggprojekten kommer att genomföras under sommaren och hösten av lokala XL-BYGG-handlare som samarbetar med lokala byggföretag och XL-Hjälpens partners; Essve, Lindab, Weber Saint Gobain, JOMA, Areco Profiles, Stenvalls, Södra, Elitfönster, Bosch, Becker, Stavrex, ITW Construction Products och Habo.

Juryns motivering:
Mörbylånga GoIF är en ideell förening som erbjuder barn, ungdomar och vuxna ett aktivt liv genom ett brett utbud av aktiviteter. Föreningen har under många år med små medel försökt att rädda upp de avbytarbås som finns på deras hemmaplan men nu är behovet om nya stort. Vi är mycket glada över att få möjlighet att kunna förverkliga föreningens byggdröm om nya avbytarbås.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Ny tjänst för återbruk av ljudabsorbenterVad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sig
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information