SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Digitalisering - Spring in i framtiden

Kan en digital tvilling göra dig till maratonlöpare?
Föreställ dig att du har en digital kopia av dig själv, en slags virtuell skuggfigur som följer dig i vått och torrt. Den digitala tvillingen, som tekniken benämns, analyserar allt du gör, från hur många steg du tar till vad du äter till frukost. Låter det som en scen ur en science fiction-film? Kanske det, men för TCS futurist Bill Quinn är det verklighet – och han använder tekniken för att förbereda sig inför utmaningen att springa Chicago Marathon.

Bill, en sann visionär inom teknik, är övertygad om att digitala tvillingar har potential att revolutionera allt från sjukvård till, ja, just det – maratonlöpning. Hans digitala dubbelgångare mäter nämligen allt han gör, från hans sömnmönster och kostvanor till hans träningspass och löpsteg.

Hur fungerar en digital tvilling för löpning?
Men hur fungerar det egentligen? Jo, Bill har utrustat sig med en arsenal av smarta prylar: en smartklocka som mäter puls och distans, ett aktivitetsarmband som håller koll på hans återhämtning och en glukosmätare som kartlägger hans blodsockernivåer. All denna data, som samlas in dygnet runt, analyserar han därefter med hjälp av generativ AI.

Tänk dig AI-tekniken som en digital tränare på elitnivå. Den analyserar Bills data, letar efter mönster och ger honom personliga råd om hur han kan optimera sin träning. Behöver han springa längre pass? Äta mer kolhydrater? Eller kanske fokusera på att förbättra sin löpteknik? Den digitala tvillingen har svaren.

Men det slutar inte där! Bill tar även hjälp av tekniken för att hitta rätt löparskor. Genom att 3D-skanna sina fötter får han rekommendationer på skor som passar hans unika behov, vilket både förbättrar hans prestation och förebygger skador.

Nästa steg: Nanoteknik
Och vad väntar bortom horisonten? Bill tror att nanoteknik kommer att ta digitala tvillingar till en helt ny nivå. Föreställ dig mikroskopiska robotar, mindre än ett sandkorn, som injiceras i din kropp. Dessa så kallade nanobotar skulle kunna övervaka dina biologiska funktioner i realtid, upptäcka problem innan de ens uppstår och till och med leverera medicin direkt till det drabbade området.

Med nanoteknik skulle Bills digitala tvilling inte bara vara en passiv observatör, utan en aktiv deltagare i hans träning och hälsa. Den skulle kunna varna honom för överträning, justera hans träningsschema baserat på hans kroppsliga respons och till och med lindra smärta i realtid.

Bills digitala resa är ett spännande exempel på hur teknik kan användas för att tänja på gränserna för mänsklig prestation. Vem vet, kanske är det din digitala tvilling som hjälper dig att nå dina mål i framtiden, oavsett om det handlar om att springa ett maraton, bestiga ett berg eller helt enkelt leva ett friskare och mer hälsosamt liv.

Vill du veta mer om Bills digitala tvilling och följa hans insats i Chicago Marathon? Besök TCS webbplats för de senaste uppdateringarna! Där kan du också läsa om hur TCS arbetar med digitala tvillingar.

TCS är titelsponsor och teknikpartner för några av världens största långdistanslopp, vilket inkluderar bland andra TCS Lidingöloppet, TCS New York Marathon, TCS London Marathon, TCS Amsterdam Marathon och många fler. Företaget är också teknikpartner för bland annat Chicago Marathon.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta