SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det du behöver veta om temperaturmätare

De olika typerna och dess användningsområdena
Temperaturmätare är viktiga instrument för att övervaka och kontrollera temperaturer inom olika industrier och applikationer. De används för att säkerställa kvalitet, säkerhet och effektivitet i processer och produkter. Från livsmedelsindustrin till bygg- och forskningssektorn, temperaturmätare spelar en kritisk roll i att upprätthålla önskade temperaturförhållanden.

Typer av temperaturmätare


Termoelement


Termoelement är en av de mest använda typerna av temperaturmätare. De är kända för sin robusthet och breda mätområde, från -200 °C till 1370 °C. Termoelement består av två olika metalltrådar som genererar en spänning proportionell mot temperaturen.

Motståndstemperaturdetektorer (RTD)


RTD-givare, såsom Pt100, använder ren platina för att mäta temperaturer med hög noggrannhet. Dessa givare är vanliga i industriprocesser som kräver exakt temperaturkontroll, med ett typiskt mätområde från -200 °C till 850 °C.

Infraröda (IR) temperaturmätare


IR-termometrar mäter temperaturen på ett objekt utan direktkontakt genom att detektera dess infraröda strålning. Dessa mätare är användbara för att mäta temperaturer på svåråtkomliga eller farliga ytor. De har ett mätområde som ofta sträcker sig från -50 °C till 500 °C.

Användningsområden för temperaturmätare


Industriella processer


I industrin används temperaturmätare för att övervaka och kontrollera processer som värmebehandling, gjutning och livsmedelsproduktion. Korrekt temperaturkontroll är avgörande för att säkerställa produktkvalitet och effektivitet.

Bygg- och fastighetssektorn


Inom byggbranschen används temperaturmätare för att övervaka värme- och kylsystem, samt för att utföra energibesiktningar och identifiera värmeläckage med hjälp av IR-teknik.

Forskning och utveckling


Forskningslaboratorier använder temperaturmätare för att utföra noggranna mätningar som kräver hög precision och pålitlighet. Dessa instrument är oumbärliga för att säkerställa att experiment och tester utförs under kontrollerade temperaturförhållanden.

Välj rätt temperaturmätare


Att välja rätt temperaturmätare beror på flera faktorer, inklusive mätområde, noggrannhet, svarstid och typ av applikation. För industriella tillämpningar kan robusta termoelement vara lämpliga, medan infraröda termometrar kan vara bäst för kontaktlösa mätningar i bygg- och fastighetssektorn.

Kompauto - Din pålitliga leverantör av temperaturmätare


Kompauto erbjuder ett brett sortiment av temperaturmätare från välkända varumärken såsom Kobold. Med produkter som spänner över olika teknologier och användningsområden, kan Kompauto hjälpa dig att hitta rätt lösning för dina behov.

Besök Kompauto för att utforska deras sortiment och få experthjälp att välja den bästa temperaturmätaren för din applikation.

Genom att förstå de olika typerna av temperaturmätare och deras tillämpningar kan du fatta informerade beslut som optimerar din verksamhet och säkerställer hög kvalitet och säkerhet.
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Order & Sales
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Ny tjänst för återbruk av ljudabsorbenterVad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sig
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information