SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Descartes blir starkare inom frakthantering

Genom förvärvet av BoxTop Technologies
Descartes Systems Group, global leverantör av logistiklösningar med kontor runt om i Norden, har förvärvat BoxTop Technologies Limited (BoxTop), en ledande leverantör av lösningar inom Shipment Management som hjälper leverantörer av logistiktjänster att hantera sina frakter.

– Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med BoxTop under ett antal år och det här var nästa logiska steg i vårt partnerskap, säger Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers på Descartes, och fortsätter:

– BoxTop har en utmärkt lösning för små och medelstora leverantörer av logistiktjänster och vi ser en möjlighet att integrera den med fler lösningar på GLN. Detta kommer att hjälpa oss att leverera mer värde till BoxTops kunder och expandera till fler länder i Europa.

BoxTop är baserat i Storbritannien och hjälper leverantörer av logistiktjänster att digitalisera sin verksamhet och ingå i en bredare logistikgemenskap för frakthantering. Leverantörer av logistiktjänster använder BoxTops plattform för säker och effektiv transporthantering av varor från offert till ruttplanering, bokning och slutleverans. BoxTop är befintlig partner till Descartes som använder Descartes Global Logistics Network (GLN) för att hjälpa sina kunder att få visibilitet i sina försändelser oberoende av transportsätt och att göra elektroniska tulldeklarationer.

– Leverantörer av logistiktjänster kommer att fortsätta att spela en viktig roll för den globala ekonomin. I takt med att de fortsätter att digitalisera sin verksamhet vill vi se till att leverantörer av logistiktjänster har tillgång till en bredd av lösningar för att hantera livscykeln av försändelser på ett säkert och effektivt sätt, säger Edward J. Ryan, vd på Descartes, och tillägger:

– Förvärvet av BoxTop ger oss en bättre position för att leverera ännu mer värde till denna grupp. Vi är glada över att välkomna BoxTops medarbetare, kunder och partners till Descartes.

BoxTop har sitt huvudkontor i Windsor, England. Descartes förvärvade BoxTop för cirka 10,25 miljoner pund (13 miljoner US-dollar).

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Jämställdhet – ett ständigt pågående arbeteÅrlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift