SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Castrols nya ON transmissionsoljor

Förlänger drivlinans livslängd och förbättrar effektiviteten
Castrol har lanserat två nya högpresterande helsyntetiska oljor utformade för elbilar med växellådor med våta e-motorer. Prestandan hos Castrol ON EV transmissionsolja W2 och W5 bevisas med kända testnings- och utvecklingsmetoder för att gå längre, ladda snabbare och hålla längre.

Lågviskositetsformuleringarna i Castrol ON EV transmissionsolja W2 och W5 har utvecklats speciellt för att ge låg elektrisk ledningsförmåga och förbättrat systemskydd, vilket hjälper e-motorn att köras med optimal effektivitet och vid kallare temperaturer. Båda produkterna har utformats och testats utförligt för att hantera de höga vridmomentutgångarna som elbilsmotorer kan generera även vid låga hastigheter.

Castrol ON EV transmissionsolja W2 har utvecklats för MG Motor och är kompatibel med Marvel R, MG HS Plug-in Hybrid och MG ZS EV.

Castrol ON EV transmissionsolja W5 har utvecklats för BYD och kan användas för de våta e-motorer som finns i Seal-sedanmodeller, samt den kommande Seal U DM-I Plug-in Hybrid SUV. W5-formuleringen är också kompatibel med BYD-modeller som har en torr e-motor, inklusive Atto 3 och Dolphin.

Paul Beasley, experttekniker – produktutveckling för drivlina och elbilar på Castrol, säger: ”Införandet av dessa nya oljor är kulmen på detaljerad forskning och samarbete med MG, BYD och våra leverantörer. Det är avgörande att vara kompatibel med det breda utbudet av material och elektriska komponenter som finns i motorn, som står i kontrast till konventionella transmissionsoljor som kan orsaka korrosion och skador. Dessa två nya Castrol ON-transmissionsoljor nyttjar den senaste tekniken för att utmärka sig inom transmissionen samtidigt som de skyddar motorn.”

Lanseringen av de två nya våta transmissionsoljor för elbilar följer lanseringen av Castrols ON EV transmissionsolja D1 och D2 2022, företagets första dedikerade produkter för elbilar på eftermarknaden. Dessa helsyntetiska oljor är lämpliga för många elbilar som har drivlinor med torra e-motorer, vilket ger höga nivåer av växel- och lagerskydd.

Castrol ON EV transmissionsolja D1 är kompatibel med de torra e-motorerna som finns i en rad Hyundai- och Kia-modeller, inklusive Kona Electric, Soul EV och Niro EV. Denna olja kan också användas i GWM ORA 03. Castrol ON EV transmissionsolja D2 är kompatibel med de flesta Volkswagen Group-fordon baserat på MEB-plattformen, inklusive Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5 och ID.Buzz, Škoda Enyaq, Cupra Born och Tavascan samt Audi Q4 e-tron.

Castrol fortsätter att samarbeta med biltillverkare för att utveckla den senaste tekniken för EV-oljor. Tre av fyra av världens största personbilstillverkare använder nu Castrol ON EV-oljor för fabriksfyllning.

Castrol ON EV-transmissionsolja for våta motorer W2 och W5 finns i femlitersförpackning och kommer att finnas tillgängliga för verkstäder från och med augusti.

För mer information om Castrol ON EV-oljeproduktportföljen, besök: www.castrol.co.uk/EVFLUIDS

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"