SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BOLIST Krokom satsar och bygger ut butiken

Fördubblar butiksyta och breddar sortimentet
Trots en tuff marknad och omvärld har BOLIST Krokom, strax utanför Östersund, under året investerat mycket i en ny om- och tillbyggnad av sin butik. Sedan ett par månader tillbaka står den nya butiken klar och idag kan man erbjuda ett komplett sortiment till alla sina kunder. Med alltifrån bygghandel till snickeri och måleri.

BOLIST Krokom är en till ytan stor anläggning om drygt 20.000 kvadratmeter men butiken har alltid varit mindre fram tills nu.

-Vi har vuxit mycket och med det blev vi väldigt trångbodda. Personalen har gjort mycket av om- och tillbyggnaden och de blev ett fantastiskt resultat. Idag kan vi erbjuda en dubblering av butiksytan vilket gör att vi har kunnat utökat och breddat vårt sortiment, säger Hans Holmgren, en av tre delägare till BOLIST Krokom.

Den gamla butiken byggdes redan 2014 från att tidigare har varit ett snickeri som grundades på 80-talet.

-Vi har funnits på orten länge och har alltid levererat lokalt och regionalt. Från att ha varit ett mer klassiskt snickeri med specialitet på snickeri och limfog har vi hela tiden utvecklat vår verksamhet och med tiden börjat bygga upp en bygghandel, säger Hans Holmgren, delägare BOLIST Krokom.

Från en början hade butiken inga centrala inköpsavtal utan fick köpa in allting lokalt.

-Jag kommer ihåg att till en början fick vi bara köpa in skruv. Jag fick sedan tips av kollegor att gå med i BOLIST. Vi ansökte och det gick snabbt och vi såg direkt många fördelar. Vi fick tillgång till alla inköpsavtal och vi fick nu bättre avtal och villkor än de vi tidigare konkurrerade emot, säger Hans Holmgren.

Från där har resan gått fort. Tidigare i år blev den nya om- och tillbyggnaden klar men butiken har även hunnit med att implementera kedjans nya butikskoncept.

-Vi har också fått möjligheten till att kunna utöka våra utställningar av kök, dörrar, golv och badrum. Vi har hela tiden anpassat och utvecklat vårt sortiment utifrån de behov som finns. Vi har många trogna kunder, inom både hemmafixare och proffs, som hela tiden hjälper oss att utveckla oss själva. Och det vi inte har plockar vi såklart hem, säger Hans Holmgren.

Utöver detta har BOLIST Krokom stora synergier av att anläggningen inhyser både bygghandel, snickeri och måleri.

-Vi har en utmaning i att vi inte har varit så duktiga på att berätta vad vi har och vad vi kan erbjuda. Vi märker fortfarande av att många inte känner till oss och åker in till Östersund. Men genom att vi har bygghandel, snickeri och måleri under samma tak så kan vi erbjuda en helhetslösning till våra kunder. Våra kunder kan få sitt material grundmålat i exakt den kulören de vill och vi är båda flexibla och kan erbjuda en snabb lösning. Vi gör även renoveringsmålningar av exempelvis dörrar och kök, säger Hans Holmgren.

Även framåt finns det fortsatta planer på att fortsätta utveckla anläggningen.

- Vi undersöker möjligheten att byta fasad nu i närtid. Men framför allt arbetat vi mycket med att sänka våra energikostnader, vilket lämpade sig perfekt när vi gjorde om butiken. Vad gäller uppvärmningen så sköter vi den helt själv och har alltid gjort genom att alla restprodukter som kommer från snickeriet gör vi sedan pellets av. Vi har även investerat i två nya truckar som drivs på el, avslutar Hans Holmgren.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-30
Scania först i sin branschBetydelsen av lokala aktörer för återvinning Cat och Komatsu reservdelar Pilotprojekt visar på stora möjligheter Fem år för Swerocks ECO-Betong
2024-09-27
Tillverkning och kvalitetssäkring SVEAT instiftar ett nytt stipendium QNAP lägger till Airgap+Pagero utnämnd till en ledareViktigaste utmaningarna med regelefterlevnad
2024-09-26
Marknadens bästa stångstål Automatiserad lösning Bättre sikt och säkrare arbetsplats Bosch Professionals första 18V-cirkelsågUnik miljömärkning lanseras
2024-09-25
Lasermoduler inom träindustrinLG rekryterar ny säljchef Volvo CE förser grävmask­iner med hybridteknikNya korkbaserade membran Högpresterande hydrauliska lösningar
2024-09-24
Kulventiler för högtrycks­applikationer med vätgasJernbro och Veltec ledande leverantörerRätt val av reklammaterialLanserar Intergraph Smart® 3D Version 14 ServiceNow har ingått nytt samarbete