SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bevegos resa fortsätter

Mot en fossilfri fordonsflotta 2030
Ellastbilarna EL-Louise i Karlstad och ELton i Örebro har tidigare introducerats. Bevegos tredje lastbil som går på 100 % el har nu lanserats på filialen i Älvsjö, och kom lägligt till Stockholm Stads nya regler som träder i kraft i slutet av 2024. En så kallad miljözon klass 3 ska implementeras i centrala Stockholm och det visar på att Bevegos utveckling går i linje med de förändringar som myndigheterna driver.

”När Stockholm Stad meddelade att de kommer införa en miljözon klass 3 i centrala stan var det inte svårt för oss på Bevego att leva upp till kraven. Tvärtom var det ganska enkelt eftersom vi redan utvecklar vår fordonsflotta i den riktningen, för att kunna driva våra fordon helt utan fossila bränslen till 2030. Med Bevegos omställningsarbete innebär inte den här myndighetsåtgärden något hinder för oss.” säger Fredrik Leyon som är logistikchef på Bevego.

Miljözoner är något som regleras i trafikförordningen och innebär att vissa fordon kan stängas ute från särskilt miljökänsliga områden. Från och med den 1 januari 2020 har det varit möjligt att införa miljözoner av klass 1, 2 och 3, och detta är något som varje kommun själva beslutar om. Åtgärden görs med syfte att förbättra luftkvaliteten i utvalda områden men kommer även med flera fördelar.

Miljözon klass 3 införs för första gången
Miljözon klass 3 är den nivå som ställer allra högst krav på trafiken i det specifika området. Här får endast elfordon, bränslecellsfordon och gasfordon köra oavsett om det är ett lätt eller tungt fordon. För gasfordon gäller dessutom utsläppskrav Euro 6. Tunga lastbilar eller tunga bussar som är laddhybrider får dock köra här om fordonet uppfyller utsläppskraven för Euro 6. Inga lätta fordon inom kategorin laddhybrider tillåts alltså inom miljözon klass 3.

Den 31 december 2024 införs miljözon klass 3 för första gången någonsin i Sverige. Zonen ligger i centrala Stockholm och området ramas in av gatorna Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Hamngatan och Sveavägen. Allt innanför dessa fyra gatorna samt Klaratunnelns in- och utfart vid Mäster Samuelsgatan kommer att tillhöra den nya miljözonen.

Välkomnar ELvira till Älvsjö
”Totalt använder filialen i Älvsjö sex fasta fordon från Foria, och utöver det en del extra resurser vid behov. Det är vårt senaste tillskott, ellastbilen ELvira, som kommer att kunna leverera gods inom milijözonen. I och med denna lastbil har vi med bra framförhållning täckt upp för att fortsätta hålla en hög service till alla våra kunder. För de företag som endast sitter med dieselbilar blir denna miljözon ett handikapp, men det blir det inte för oss.” säger Fredrik.

Den nya ellastbilen liknar de som Bevego använder i Karlstad och i Örebro. Lastbilarna på el är de mest miljövänliga fordonen i dagsläget och de passar mycket bra för lokala transporter. Planering av körsträckor och laddning har fungerat mycket bra på alla filialer trots att det kändes utmanande i början. På Bevego pågår ett konstant arbete med att testa och utvärdera olika typer av fossilfria bränslen, och bytet till ellastbilar är ett viktigt steg i denna strategi.

Ett steg i rätt riktning för hela landet
Att införa en miljözon görs med syfte att förbättra luftkvaliteten på det aktuella området. Miljözon klass 3 förväntas bidra till en trevligare men också säkrare gatumiljö att vistas i. Det kan i sin tur bidra till en mer attraktiv innerstad med mer liv och rörelse i gatuplan. Förhoppningen är också att en sådan här satsning ska leda till en snabbare omställning till elbilar, lägre buller och minskade utsläpp.

”Genom en miljözon i klass 3 kommer vi inte att se en övergripande minskning av koldioxidutsläpp över hela Sverige, men jag tycker att det visar på en symbolik. Precis som att vi börjar testa oss fram med några ellastbilar är en miljözon ett steg i rätt riktning. Det är en av många aktiviteter som måste göras för att tillsammans nå målet. Nu har vi en del spännande saker framför oss. Vi planerar bland annat för att testa elbilar med helt annan prestanda, som utmanar de gränser vi är vana vid idag!” avslutar Fredrik.

ELvira är nu invigd
Den 28 augusti fick ELvira en välförtjänt invigning där lastbilen och den satsning som Bevego gör uppmärksammades. Under trevliga former träffades både kunder och samarbetspartners på filialen i Älvsjö. Forias foodtruck fanns på plats och bjöd på lunch, och genom en tipspromenad fick besökarna testa sina kunskaper om ellastbilen. Bevego säger stort tack till alla som besökte invigningen och bidrog till den härliga stämningen!
Kontaktinformation

BEVEGO Byggplåt & Ventilation AB

Postadress
Box 168
44124 Alingsås
Besöksadress
Malm­gatan 8
44124 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556396-5713
Grundat: 1990
Anställda: 430
Välkommen till Bevego!

Om du inte redan känner till oss är vi ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation.

Bland våra kunder anses vi vara en tillförlitlig leverantör med gott rykte, något vi är mycket stolta över och jobbar hårt för. Vi kavlar gärna upp ärmarna och ser till att vårt sortiment ständigt uppdateras, att vår kvalité är den högsta och våra medarbetare de mest kompetenta.

Verksam på den professionella marknaden
Vi vänder oss till dig som är verksam på den professionella marknaden och arbetar alltid långsiktigt med ledande och stabila leverantörer och tillverkare. Våra främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri.

Kvalitet och erfarenhet
Vårt förhållande till omvärlden bygger på specialisering, tillgänglighet, kompetens och produkter. Vi eftersträvar att varje uppdrag leder till förnyat förtroende och fortsatta affärer.

Den naturliga länken!

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Annika Lincoln
0730-63 57 65

Filmer

Bevego - Våra Värderingar

Bevego - Våra Värderingar
Bevego hållbarhets Event, Karlstad. El-Louise

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål