SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Automatiserad lösning

För lasermoduler med lång livslängd
Robot Colworker på LASER COMPONENTS

LASER COMPONENTS har tagit ett avgörande steg mot effektivare produktionsprocesser genom att förvärva en ny robot. Sedan nästan ett år tillbaka har den "mekaniska kollegan" genomfört ett avgörande första steg i produktionen av lasermoduler: Den ser till att laserdioderna, som senare genererar ljuset för FLEXPOINT-modulerna®, sitter fast i sina kylflänsar.

Detta gör det möjligt för tillverkaren att helt eliminera all användning av lim under detta produktionssteg. Sedan september 2023 har roboten pressat och installerat cirka 2 800 laserdioder.

"Med vår robot kan vi slå flera flugor i en smäll", säger Felix Berres, teknikern i FLEXPOINT-produktionen® som tar hand om allt som har med den nya "arbetaren" att göra. "Den automatiserade pressningsprocessen gör våra FLEXPOINT-moduler® mer robusta. Genom att byta ut den limmade anslutningen mot en pressad anslutning kan vi också optimera värmeavledningen, vilket i sin tur har en positiv effekt på livslängden på våra moduler.

Roboten minskar också arbetsbelastningen för de anställda i produktionen, eftersom den avlastar dem från en tråkig del av deras arbete så att de kan koncentrera sig mer på sin viktigaste uppgift: att konfigurera FLEXPOINT®moduler så att de exakt uppfyller kundens krav. "På LASER COMPONENTS fokuserar vi på våra kunder och deras önskemål och krav", betonar Dr. Lars Mechold, teknisk chef på LASER COMPONENTS Tyskland.

– Genom att överföra monotona rutinuppgifter till roboten kan vi lägga mer fokus på den här viktiga delen av vårt arbete. Ingen kundorder är den andra lik för oss. Den tekniska erfarenheten och skickligheten hos våra anställda säkerställer att varje kund får exakt vad de behöver för sin applikation."
Kontaktinformation

Laser Components Nordic AB

Postadress
Skårs Led 3
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556965-2372
Grundat: Laser Components Nordic AB
Anställda: Laser Components Nordic AB
Välkommen till LASER COMPONENTS Nordic AB!

LASER COMPONENTS är specialiserat på utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter till fotonik- och optoelektronikindustrin. Vi erbjuder industriella lasermoduler, laserdioder, UV-LEDs, InGaAs-APD:er, PbS-, PbSe-, Pyro- och andra IR-detektorer samt fiberoptik, laseroptik och laserskyddsutrustning för maskinbyggare, systemintegratörer och OEM-tillverkare. Hos LASER COMPONENTS hittar du en bred produktportfölj inom fotonikområdet där våra egna produkter kompletteras med komponenter och subsystem från strategiskt utvalda leverantörer.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Fredrik Wikfeldt
0738487722
Svante Karlsson
0704548306
Harvey Washbrook
0708770679

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta