SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Användningen av bäddfräsar inom industrin

Bäddfräsar underlättar stor och otymplig bearbetning
Inom tillverkningsindustrin spelar fräsmaskiner en avgörande roll i skapandet av precisionsdelar för olika applikationer. Bland dessa maskiner finns bäddfräsar, som är kända för sin robusthet och effektivitet.

Vad är en bäddfräs?



En bäddfräs är en typ av fräsmaskin där arbetsstycket förblir stationärt på en horisontell säng, medan fräshuvudet rör sig över arbetsstycket i olika riktningar. Denna design gör det möjligt att bearbeta stora och tunga arbetsstycken med hög precision. Bäddfräsar är särskilt användbara i verktygs- och formindustrin samt inom tillverkning av stora maskinkomponenter.

Funktioner och fördelar med bäddfräsar

Stabilitet: Den fasta bädden ger en mycket stabil arbetsplattform, vilket minimerar vibrationer och säkerställer hög precision.

Mångsidighet: Bäddfräsar kan utrustas med olika verktyg och tillbehör, vilket gör dem användbara för en rad bearbetningsuppgifter.

Precision: Den robusta konstruktionen och avancerade styrsystem möjliggör mycket noggranna fräsoperationer.

Bäddfräsar kan vara antingen manuella eller CNC-styrda (Computer Numerical Control). CNC-bäddfräsar är särskilt populära i modern tillverkningsindustri på grund av deras förmåga att automatisera och optimera bearbetningsprocesser, vilket leder till ökad produktivitet och minskade produktionskostnader.

Bäddfräsar jämfört med andra fräsmaskiner



För att förstå fördelarna med bäddfräsar är det viktigt att jämföra dem med andra vanliga typer av fräsmaskiner, som vertikala och horisontella fräsmaskiner.

Vertikala fräsmaskiner



Vertikala fräsmaskiner har ett fräshuvud som rör sig upp och ner, vilket gör dem idealiska för arbete som kräver vertikal bearbetning. De är ofta enklare att använda och billigare än bäddfräsar. Dock kan de ha begränsningar när det gäller storlek och vikt på arbetsstycket, vilket gör dem mindre lämpliga för tunga industriella applikationer.

Horisontella fräsmaskiner



Horisontella fräsmaskiner har ett fräshuvud som rör sig i sidled, vilket gör dem bra för att bearbeta långa och smala arbetsstycken. De är också effektiva för att avlägsna stora mängder material snabbt. Trots detta erbjuder de inte samma nivå av mångsidighet och precision som bäddfräsar när det kommer till komplexa och tunga arbetsstycken.

Fördelar med bäddfräsar



Stabilitet: Den fasta bädden ger hög stabilitet och minskar vibrationer, vilket resulterar i högre precision.

Kapacitet: Bäddfräsar kan hantera större och tyngre arbetsstycken än både vertikala och horisontella fräsmaskiner.

Flexibilitet: Möjligheten att bearbeta från flera vinklar gör bäddfräsar idealiska för komplexa bearbetningsuppgifter.

Köp din nya bäddfräs hos VEMU



Behöver du investera i en ny fräs? Ta en titt på vårt sortiment av bäddfräsar på VEMU.se. Med vår erfarenhet och maskiner kan vi hjälpa dig att hitta en lösning som passar dina behov. Besök vår webbplats för mer information, eller kontakta oss för en personlig konsultation. Vi hjälper dig att optimera din produktion och uppnå den precision och effektivitet du behöver.
Kontaktinformation

Verktygsmaskiner i Ulricehamn AB

Postadress
Box 216
52325 Ulricehamn
Besöksadress
Fotås­gatan 1
52345 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556730-9884
Grundat: 2007
Anställda: 4
VEMU är ett flexibelt företag, som förutom våra egna varumärken och agenturer jobbar märkesoberoende med nya och gamla verktygsmaskiner. Företaget är väl etablerat hos allt från enmansföretag till internationella fordonstillverkare. Ofta får vi förtroendet att sköta underhåll och reparationer på hela maskinparken oavsett märke och modell. .

VEMU är ett företag med inriktning på att serva och sälja verktygsmaskiner. Företaget består av ett antal personer med stor spetskompetens inom verkstadsbranschen. Vi har som mål att kunna erbjuda den bästa möjliga service till såväl stora som små kunder. Vi har goda kunskaper i hydraulik, pneumatik, mekanik, elektronik samt i ett antal olika styrsystem.

VEMU arbetar med:
Service och reparationer av styrda och manuella fräsmaskiner, svarvar och slipmaskiner.
Renovering av drivna verktyg och varvtalshöjare.
Försäljning av nya och begagnade maskiner för verkstadsbranschen.
Utföra flytt och installationer av maskiner.
Geometriska uppmätningar av maskiner.
Auktoriserad Heidenhain samarbetspartner

VEMU har som kvalitetspolicy att tillhandahålla verkstadsbranschen med service och försäljning av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. För att kunna tillgodose kundernas höga krav och behov på kompetent serviceorganisation, arbetar vi ständigt med kompetensutveckling och målstyrning.

Senaste annonser från Verktygsmaskiner i Ulricehamn AB

Se alla företagets 9 annonser »

Agenturer

GRUPPO PARPAS, Italien
Italiensk maskintillverkare med lång erfarenhet av bäddfräsar, portalfräsar, traversmaskiner med hög tekniknivå och avancerad 5-axlig teknik.
JAKOBSEN, Danmark
Planslipar

Kontakter

Martin Johansson
VD
+46 (0)321 531 361
Torbjörn Johansson
Servicetekniker
+46 (0)321 531 360
Pär Salomonsson
Försäljning
+46 (0)727416014
Christer Andersson
Servicetekniker Heidenhain
+46 (0)70 819 33 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj