SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AI-driven lösning från Jabra

Ska ge klarare samtal
Jabra lanserar ClearSpeech, en lösning som förbättrar samtalskvalitet och hjälper professionella användare att fokusera under samtal. Med en AI-driven brusreducering ska ClearSpeech minska kognitiv belastning, samtalstider och förhöja upplevelsen på båda sidorna av samtalet. ClearSpeech är integrerat i Jabra Engage AI och är fritt tillgängligt för alla Jabra Engage AI-kunder.

Idag lanseras Jabra ClearSpeech, en AI-driven lösning för att ta bort oönskat brus optimerad för en bättre och tydligare ljudupplevelse. Kvaliteten på ljudupplevelsen är av största vikt för arbetsplatser och denna innovativa teknik erbjuder en AI-driven lösning för att minska distraherande buller och förbättra talet vid samtal.

Jabra ClearSpeech, som lanseras som en integrerad del av Engage AI, introduceras för att hjälpa användarna att fokusera på det som verkligen betyder något – konversationen, snarare än upprepningar och misstag. Genom att förbättra rösten på avstånd och ta bort bakgrundsljud hjälper det headsetanvändare att bättre uppfatta vad som sägs.

Ljudkvaliteten på mötessamtal påverkar i hög grad viktiga mätvärden som kundupplevelse och genomsnittlig samtalstid. Faktum är att bakgrundsljud påverkar 76 procent* av interaktioner, något som orsakar frustration för båda parter av samtalet.

Att förbättra ljudkvaliteten i den övre änden kan minska den genomsnittliga samtalstiden med mer än 30 procent*, eftersom tydlig kommunikation minimerar behovet av upprepning.

Jabra har analyserat 1,5 miljoner samtal och fann att två tredjedelar** av ljudet i den bortre änden utgörs av annat än själva samtalet. Dessutom visade en annan studie att 69 procent*** av de anställda rapporterade att buller påverkar deras välmående negativt, ökar deras kognitiva belastning och minskar samtalstillfredsställelsen. Jabra ClearSpeech har utformats specifikt baserat på data som denna, i syfte att mildra dessa faktorer med högkvalitativ teknik vilket i sin tur bidrar till att minska anställdas påfrestning och minska kostnaderna.

Optimera samtal med AI, talförbättring och brusreducering

Jabra ClearSpeech är en AI-talförstärkare med brusreducering som syftar till att förbättra medarbetares välbefinnande och motivation genom att ta bort avlägset brus. Den är lärd att skilja mellan tal och icke-tal, såsom ekon, musik från radion i bakgrunden, skällande hundar eller trafik. Funktionen kommer att vara tillgänglig direkt i Engage AI Voice Coaching Software. Den kommer att förbättra medarbetares upplevelse och visa att AI förbättrar precisionen i tal till text med bättre ljud vilket ger en heltäckande optimering.

Jabra syftar till att ge full kontroll över konversationskvaliteten till användare genom denna nya funktion, Jabra ClearSpeech i kombination med ett Jabra-headset, vilket förbättrar de anställdas välbefinnande, produktivitet och övergripande komfort.

– Vi har analyserat miljontals konversationer och kvaliteten på en konversation kan bara vara så bra som dess sämst presterande part. Om den ena parten ringer från ett livligt gatuhörn, en dålig anslutning eller medan den kör bil och lyssnar på radio, kommer samtalet oundvikligen att påverkas av dessa förhållanden. Och det är vad Jabra ClearSpeech kan hjälpa till med. Att underlätta tydligt tal genom vår teknik är ett stort fokus för Jabra, något vi arbetar hårt med, särskilt när rösten blir allt viktigare för AI-prompts, säger Anders Hvelplund, SVP för Headsets BU Entreprise på Jabra.

Jabra ClearSpeech kommer att finnas tillgängligt på alla marknader och fungerar med alla Jabra-headset. Användare av Engage 40 och Engage 50 II har möjlighet att styra Clearspeech direkt på hårdvaran via sin styrenhet.

Jabra ClearSpeech är tillgängligt idag via en gratis uppgradering för nuvarande Engage AI-kunder.
Mer information finns på https://www.jabra.com/engageai

* Topp 30% av samtalen kontra resten när det gäller MOS-poäng.
** Jabras egenutvecklade forskningsdataset.
*** Studie rapporterad av CCMA UK och IRIS audio.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål