SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Accelererar innovation inom generativ AI

Med Red Hat Enterprise Linux AI
RHEL AI blir den huvudsakliga AI-plattformen för Lenovo ThinkSystem SR675 V3-servrar, vilket underlättar uppstarten av AI-modellutveckling och implementeringar.

Red Hat, ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, inleder ett samarbete med Lenovo för att leverera Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) på Lenovo ThinkSystem SR675 V3-servrar. Genom detta samarbete har RHEL AI validerats för att stödja SR675 V3-servrar och kommer att förinstalleras för kunder, vilket gör det enklare att utveckla, testa och driva artificiell intelligens (AI) och generativa AI-modeller (gen AI) på en pålitlig grundplattform. Denna plattform är byggd på ett AI-optimerat operativsystem.

Även om gen AI utgör en möjlighet för organisationer att påskynda innovation kräver AI-arbetsbelastningar en kombination av högpresterande servrar och flexibel mjukvara som stödjer beräknings- och bearbetningskrav samtidigt som man effektiviserar utbildning och finjustering av AI-modeller. Genom att aktivera Lenovo ThinkSystem SR675 V3-servrar med RHEL AI levererar Red Hat och Lenovo optimerad prestanda för AI-beräkningar med inbyggd GPU-kraft, vilket hjälper kunder att snabbare sätta AI-initiativ i produktion.

RHEL AI är en grundmodellplattform som kombinerar Granite-familjen av open source-licensierade språkmodeller (LLMs) från IBM Research med InstructLabs modellanpassningsverktyg för en gemenskapsdriven metod för modellutveckling. Lösningen levereras som en optimerad, startbar Red Hat Enterprise Linux-bild vilket möjliggör portabilitet över hybridmolnmiljöer. Den är en integrerad del av Red Hat OpenShift AI, Red Hats plattform för maskininlärning (MLOps) i hybridmoln, och gör det möjligt att köra både modeller och InstructLab i stor skala inom distribuerade klustermiljöer.

Lenovo Consulting Service erbjuder support för att optimera och implementera Red Hat-lösningar. Tjänsterna inkluderar expertis inom implementering, integration och hantering, vilket hjälper företag att förbättra IT-infrastrukturens prestanda och skalbarhet samt minskar komplexitet och kostnader. Lenovos expertteam finns tillgängligt för att stödja företag genom hela den tekniska livscykeln. För mer information om Lenovos tjänster, klicka här.

RHEL AI stöds nu och är tillgängligt på Lenovo ThinkSystem SR675 v3-servrar. Kunder kan testköra lösningen i Lenovos AI Center of Excellence, där resultaten skräddarsys för att möta kundorganisationernas unika behov.

Joe Fernandes, vice president och general manager, AI Business Unit på Red Hat, säger:
• För att företag ska dra nytta av den snabba AI-utvecklingen krävs smidighet och effektivitet för att identifiera och implementera AI-strategier. Genom samarbetet med Lenovo gör Red Hat det enklare för kunder att utnyttja AI genom att kombinera kraften i RHEL AI med Lenovos branschledande servrar, vilket hjälper kunder att bygga, distribuera och köra AI-arbetsbelastningar från datacenter till molnet och ut till kanten.

Brian Connors, vice president och general manager, ESMB & AI Business Segment på Lenovo, säger:
• Vårt samarbete med Red Hat driver innovation inom AI. Genom att kombinera Lenovos branschledande hårdvara med Red Hats banbrytande mjukvara, levererar vi heltäckande lösningar som gör det möjligt för företag att dra nytta av den fulla potentialen hos dessa transformativa teknologier. Genom att utnyttja Red Hat Enterprise Linux AI på Lenovo Enterprise AI ThinkSystem-servrar kan organisationer effektivisera sina AI-arbetsflöden och uppnå snabbare tid till värde.

Ytterligare information
• Ta del av vad som är nytt i RHEL AI 1.2
• Mer om RHEL AI
• Läs RHEL AI datasheet
• Prova en 60-dagars gratis provperiod

Ta del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-14
JOLT Energy och Stock­holms stad samarbetar
2024-10-11
Lämplig hantering av mediaDenodo lanserar globalt utbildningsinitiativ Välkommen till öppet hus på Senergia EnergiforumFörsta svenska laddhubben för lastbilarByggmaterialdagen 2024
2024-10-10
Nyhet! Hyr en termotransferskrivare! Ny design och funktion40 ton hållbarhet!Satsar på renlighet från ANMASI AB Stärker sin närvaro i Stockholmsområdet
2024-10-09
TYRI startar egen produktion av kretskortServokablar för NordamerikaOlsons på EuroBlech 2024Moussi Montage Introducerar Ny Serie Vi fyller 50 år
2024-10-08
Ta steget upp till nästa funktionsnivå Högtrycksmunstycken:Vi presenterar CoroMill® MS20 Sveriges främsta experter samlasRelining