SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lanserar ny lösning för DLP- och generativ AI

Proofpoint lanserar DLP Transform-plattformen idag
Cybersäkerhetsföretaget Proofpoint lanserar i dag plattformen Data Loss Prevention (DLP) Transform.

Idag kämpar företag med begränsningarna hos äldre DLP-lösningar som inte är designade för att hantera dagens mest problematiska användningsfall som risker för insiderincidenter, data i molnet och GenAI-verktyg. I en nyligen genomförd Proofpoint-studie nämnde 70 % av säkerhetspersonalen insyn i känsliga data, användarbeteende och externa hot som den viktigaste förmågan för deras DLP-program.

Proofpoint Information Protection, som lanseras i dag, fungerar över alla större kanaler: e-post, moln, slutpunkt och webb. Lösningen utnyttjar alla tre kritiska analytiska funktioner, inklusive användarbeteende, AI-förstärkt dataklassificering och hotkontext. Detta gör detta det möjligt för organisationer att samla sina DLP-punktlösningar, verktyg för insiderrisker och moln-DLP eller CASB på ett och samma ställe.

Den osäkerhet som kommit efter explosionen av GenAI-verktyg har gjort att konsolideringen av DLP-verktyg blivit kritiskt. Många organisationer har skapat policyer för GenAI-användning för att säkerställa att konfidentiell information och kundinformation inte laddas upp till GenAI-verktyg och chattbottar. Sådana policyer är dock nästan omöjliga att implementera utan en förståelse för innehållet och de anställdas beteende. Proofpoint DLP Transform tillåter organisationer att tillämpa dessa policyer i alla kanaler genom att tillåta och förbjuda interaktioner med GenAI-verktyg baserat på användarbeteende och innehåll.

Proofpoint kan i detalj tillåta och förbjuda interaktioner baserat på anställdas beteende och innehållet som matas in. Incidenter som att ladda upp källkodsfiler eller klistra in företags immateriella rättigheter kan upptäckas, blockeras och flaggas. Dessutom får slutanvändare påminnelser om företagets policyer.

Proofpoint kommer att utöka DLP Transform med ett webbläsarbaserat tillägg för innehåll som skrivits in i Generativa AI-verktyg som OpenAI ChatGPT och Google Gemini. Tillägget förväntas bli tillgängligt i slutet av andra kvartalet 2024.

"Med liten insyn i hur data som lämnats lagras och används, och ännu mindre klarhet om hur de kan tas bort eller raderas om de skickas av misstag, representerar GenAI-system en riskabel ny kanal genom vilken data kan läcka", säger Mayank Choudhary, ansvarig för information protection group på Proofpoint.

Mer information finns att tillgå här:
https://www.proofpoint.com/us/products/information-protection/enterprise-dlp

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
ServiceNow inleder årlig konferens KnowledgeRed Hat blir en del av AI Swedens uppdragMindre än 1 år efter brandenFörbättrad produktionseffektivitet Veeam lanserar Kasten V7.0
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!