SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En bra arbetsmiljö säkras med effektiva produkter

Arbetsmiljödagen betonas med ergonomiska produktlösningar
I söndags uppmärksammades den internationella Arbetsmiljödagen, med fokus på säkerhet och hälsa på arbetsplatsen. På Simpson Strong-Tie har man alltid slutanvändaren i fokus och därför lägger man mycket resurser på att få produktutvecklingen att alltid gå i linje med en förbättrad arbetsmiljö. Ett exempel är Quik Drive®, ett automatsystem utvecklat för att garantera hantverkaren ett snabbt och effektivt montage av bandad skruv – utan att felbelasta kroppen.

Den 28 april inträffade Arbetsmiljödagen, en FN-dag dedikerad till att informera och uppmärksamma säkerhet och hälsa på arbetsplatsen. På Simpson Strong-Tie ser man Arbetsmiljödagen som en påminnelse om vikten av att utveckla ergonomiska produkter som främjar en bättre arbetsmiljö.

- På Simpson Strong-Tie utvecklar vi lösningar och system med det slutgiltiga målet att ge högsta möjliga värde för slutanvändaren. Under åren har vi utvecklat system som är specifika för de utmaningar som svenska hantverkare står inför, vilket i högsta grad även inkluderar arbetsmiljö och ergonomi, säger Håkan Karlsson, Nordic Product Manager på Simpson Strong-Tie.

Som fullsortimentsleverantör på den svenska marknaden erbjuder Simpson Strong-Tie infästning under varumärket Gunnebo Fastening, samt byggbeslag, automatsystem och keminfästning under varumärket Simpson Strong-Tie.

En av företagets mest populära produkter är Quik Drive, ett automatiskt system för bandade skruvar. Quik Drive kan användas på alla vanliga skruvdragare och består av en adapter, som väljs utifrån skruvdragaren, en automatnos och bandade skruvar. Dessutom medföljer tillbehör som förbättrar komfort och ergonomi. Håkan Karlsson berättar:

- Quik Drive är utvecklat för att öka produktiviteten och minska risken för skador på arbetsplatsen. Det är känt för att vara driftsäkert, med färre avbrott än andra liknande system. Dessutom har systemet utvecklats för att säkra god ergonomi, även i de mest obekväma montagessituationerna.

Han avslutar:
- En hantverkare behöver vara på topp hela dagen, annars ökar risken för skador avsevärt. Om man tänker in ergonomi redan från första början kan man jobba mer effektivt och säkra att man kan leverera bra resultat länge – utan att påverka kroppen. Med Quik Drive får hantverkaren snabbare och ett mer ergonomiskt montage, vilket minskar tiden och därmed även tröttheten och risken för felbelastning.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
ServiceNow inleder årlig konferens KnowledgeRed Hat blir en del av AI Swedens uppdragMindre än 1 år efter brandenFörbättrad produktionseffektivitet Veeam lanserar Kasten V7.0
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!