SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bästa och billigaste bilförsäkringen

Hitta den för ditt företag
Både som privatperson och företag är det inte det lättaste att navigera rätt och hitta en bilförsäkring som är prisvärd. I försök om att hitta det letar många företag efter den bästa och billigaste bilförsäkringen, då den billigaste egentligen inte måste vara bäst. I denna artikeln djupdyker vi i vilka val av bilförsäkringar du som företagare har och vad du ska ha i åtanke när du jämför bilförsäkringar!

Vilken bilförsäkring är bäst för företagare?


Den bästa bilförsäkringen för företagare i nuläget är Länsförsäkringars bilförsäkring. Enligt Joel Ljungberg från Billigastbilförsäkring.se är det en kombination av ett lågt pris och omfattande skydd som gör försäkringen både billigast och bäst.

“Länsförsäkringar har också en lång erfarenhet inom branschen och är ett försäkringsbolag du kan lita på säger Ljungberg.”

1. Länsförsäkringar är bäst
Länsförsäkringar erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar till företagsbilen. Tecknar du en halvförsäkring eller en helförsäkring ingår det en allriskförsäkring. Det är ett extra skydd som de flesta försäkringsbolag har som tilläggsval men det ingår kostnadsfritt via Länsförsäkringar. Allriskförsäkringen täcker skydd om ni till exempel råkar tanka fel bränsle i bilen eller orsakar någon annan klantig oavsiktlig skada på bilen.

Extra passande är Länsförsäkringar för dig som kör en Toyota eller Lexus, då de har utvecklat en speciell försäkring anpassad efter just dig.

2. Trygg Hansa
Hos Trygg Hansa hittar du också trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring som du har att välja mellan. En fördel med Trygg Hansas bilförsäkring är att den har blivit rankad mycket högt enligt Konsumenternas.se som är en oberoende jämförelsetjänst och informationsportal. Du får också 10 % rabatt om du tecknar online, vilket går snabbt och smidigt. Även här ingår drulle (allriskförsäkring) för halv och helförsäkringen, vilket bland annat täcker borttappad nyckel.

3. Gjensidige
Gjensidige är ett välkänt och stort försäkringsbolag i såväl Sverige som hela Norden. Deras bilförsäkring för företag har fördelar som att det finns många tilläggsförsäkringar så att ni kan skräddarsy försäkringen utifrån behov. Hela 9 av 10 företag som råkar ut för en skada har också gett skadehanteringen ett mycket högt betyg, vilket är ett kvitto på kundnöjdheten. De har även generösa villkor som att maskinskada gäller fram tills 8 år eller 15.000 mil på bilen.

Jämför bilförsäkringar för företag


Ovan har vi gått igenom tre toppval inom bilförsäkringar för företag, men vad skiljer dem egentligen åt? Det är vissa faktorer som du ska tänka på i jämförelsen för att kunna utse vilken som passar er bäst!

Pris
Du kan jämföra en liknande omfattning av bilförsäkring mellan olika försäkringsbolag. Det vanligaste är att ni först bestämmer om ni ska skaffa en trafik, halv eller helförsäkring och sedan jämför priset för den ni valt.

För att se priset skriver ni endast in registreringsnummer hos försäkringsbolaget och får fram det exakta priset. Anledningen till att ni måste skriva in regnumret är att priset utgår ifrån faktorer som bilens modell, ålder och märke.

Omfattning
Även om ni har valt till exempel en halvförsäkring kan omfattningen skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Till exempel ingår det allriskförsäkring hos Länsförsäkringar och Trygg Hansa för halvförsäkringen, vilket inte är standard. Ett högre pris för mer omfattning kan därför vara värt det om du ändå ska lägga till exempel allriskförsäkring som ett tillval efteråt.

Kundnöjdhet
Det är viktigt att skadehanteringen går rätt till om du skulle råka ut för en skada. För att säkerställa det är det säkrast att utgå ifrån kundnöjdheten. Den hittar du enklast genom Trustpilot där tusentals kunder lämnar omdömen på försäkringsbolagen.

Tilläggsval
Att vara tillräckligt försäkrad är viktigt, samtidigt som det är onödigt att vara överförsäkrad. Men för att ni ska kunna vara tillräckligt försäkrade krävs det ibland att ni lägger till extra skydd i form av tillval. Är det något specifikt tillval ni behöver är det avgörande i valet av försäkringsbolag.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest